News Flash:

Guvernul a adoptat ordonanta privind salariile bugetarilor

8 Iunie 2016
1223 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit2
Ordonanta de urgenta privind salariile bugetarilor a fost adoptata in sedinta de miercuri a Executivului, a anuntat ministrul Muncii, Dragos Paslaru.
Ordonanta de urgenta privind salariile bugetarilor a fost adoptata in sedinta de miercuri a Executivului, a anuntat ministrul Muncii, Dragos Paslaru, de prevederile ei beneficiind 650 de mii de persoane, iar impactul bugetar este de 870 de milioane pentru anul acesta si de 2,6 miliarde lei pentru anul urmator.
Ministrul Muncii, Dragos Paslaru, a declarat, miercuri, dupa sedinta de Guvern, ca OUG elimina inechitatile din sistemul salarizarii bugetarilor. Prevederile OUG se vor aplica in doua etape, astfel incat o parte dintre acestea vor intra in vigoare la 1 august 2016, urmand ca intreaga grila de salarizare sa fie aplicata din decembrie 2017.
"Prin adoptarea acestei ordonante de urgenta incercam sa rezolvam niste inechitati stranse de ani de zile", a spus ministrul.
El a precizat ca prin aceasta ordonanta nu se rezolva toate problemele, dar 650 de mii de persoane vor beneficia de cresteri salariale.
Referitor la sectorul de Sanatate, Paslaru a spus ca s-a observat faptul ca mii de cadre parasesc tara din cauza veniturilor scazute, de aceea ordonanta rezolva inechitatile, egalizeaza salariile persoanelor incadrate pe aceeasi functie si acorda un bonus de merit pentru cei care au o activitate deosebita.
Referitor la informatiile potrivit carora angajatii Administratiei Prezindentiale ar beneficia de cele mai mari cresteri salariale, ministrul Muncii a precizat ca sunt doar "zvonuri" si in textul ordonantei aprobata miercuri "nu exista vreo prevedere in afara aparatului operativ al ministerelor" din cauza ca resursele financiare nu permit asa ceva.
In ceea ce priveste sistemul educational, prin OUG se aseaza grila pe aceleasi principii si se face un pas pentru o lege unitara a salarizarii.
"70% din grila Secretariatului General al Guvernului si am folosit-o pentru sapte ministere, pentru a aduce la aceeasi motivare si pentru a crea sansa de ocupare a posturile vacante", a spus ministrul Muncii.
Impactul bugetar, conform celor spuse de Dragos Pislaru, este de aproximativ 870 de milioane de lei in acest an si de 2,6 miliarde lei pentru anul urmator.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006096 (s)