News Flash:

Gripa continua sa ucida in Romania! Inca doua decese

22 Februarie 2018
793 Vizualizari | 0 Comentarii
gripa aviara1

Institutul National de Sanatate Publica (INSP) anunta, miercuri seara, ca au fost confirmate alte doua decese cauzate de virusul gripal. Numarul total al deceselor din acest sezon a ajuns la 47.
Este vorba despre un barbat in varsta de 53 de ani, din judetul Tulcea, care avea virus gripal tip A (H1) pdm09 si conditii medicale preexistente si de o femeie in varsta de 35 de ani, din judetul Iasi, cu virus gripal tip B, dar fara conditii medicale preexistente cunoscute.

Niciunul din cei decedati nu era vaccinat antigripal.

Numarul total de decese de la debutul sezonului 2017-2018 a ajuns astfel la 47.
Ministerul Sanatatii a transmis populatiei o serie de masuri care trebuie luate la nivelul atat al spitalelor, scolilor sau al farmaciilor, cat si de fiecare persoana in parte, pentru a preveni eventuale imbolnaviri cu gripa. Astfel, managerii de spitale au obligatia sa se asigure ca sunt respectate cu strictete masurile igienico-sanitare in unitatile sanitare si ca personalul medical are la dispozitie si poarta echipamentul de protectie.De asemenea, Ministerul Sanatatii a solicitat directiilor de sanatate publica sa prezinte, in cel mai scurt timp, o situatie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripa existente in spitale si, dupa caz, sa solicite suplimentarea stocurilor, astfel incat sa fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacientilor internati.

Si farmaciile trebuie sa se asigure ca au medicamente si produse necesare prevenirii si tratarii gripei.

Totodata, avertizeaza MS, este necesar ca in gradinite si scoli, in fiecare dimineata, cadrele medicale sa realizeze un triaj, astfel incat sa poata fi evitata raspandirea virusului gripal.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004724 (s)