News Flash:

Ce va decide Tudorel Toader in privinta conducerii DNA? Raportul ministrului JUSTITIEI despre activitatea DIRECTIEI conduse de Kovesi, prezentat public astazi

22 Februarie 2018
821 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader2 1

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, este asteptat sa prezinte joi, la ora 18.00, raportul privind activitatea manageriala a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dar si o decizie privind conducerea DNA. Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut ministrului "sa nu se faca de ras".
Tudorel Toader a anuntat, luni, pe pagina sa de Facebook, ca va prezenta raportul privind activitatea manageriala la DNA, joi, 22 februarie 2018, la orele 18.00, la Ministerul Justitiei - Sala de Consiliu.

Informatia a venit in contextul in care, anterior, ministrul Justitiei spunea ca va prezenta in camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea DNA, DIICOT si a Ministerului Public, urmand ca joia aceasta sa prezinte public concluziile privind activitatea DNA.

Anuntul lui Tudorel Toader a creat asteptari pe scena politica.
In aceeasi zi, premierul Viorica Dancila a declarat ca Toader trebuie sa faca o evaluare, un raport al activitatii DNA, sa prezinte acest raport si "sa faca corect ceea ce trebuie sa faca, de fapt, un ministru al Justitiei", precizand ca nu a vazut raportul care urmeaza sa fie prezentat.

La randul sau, presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, ca PNL nu va sprijini nicio implicare a Parlamentului in ceea ce priveste evaluarea activitatii DNA si a conducerii institutiei, afirmand ca in cabinetele lui Dragnea si Tariceanu exista „o tropaiala” pentru „a-i forta mana” ministrului Justitiei.

Marti, Tudorel Toader a participat, alaturi de procurorul general al Romaniei Augustin Lazar, la ceremonia de primire a magistratilor absolventi de la Palatul Cotroceni, cu aceasta ocazie ministrul Justitiei avand si o intrevedere separata cu presedintele Klaus Iohannis, cu care a discutat despre statul de drept, dupa cum a declarat ulterior pentru agentia de presa MEDIAFAX. La aceasta discutie cu seful statului nu a mai participat si altcineva.

Miercuri, presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat ca se asteapta de la ministrul Justitiei sa nu se faca de ras. Intrebat ce asteapta de la Tudorel Toader, in contextul raportului ce va fi prezentat joi, Dragnea a raspuns: „Sa nu se faca de ras”. Totodata, liderul PSD a negat ca in sedinta BPN a PSD s-ar fi discutat despre situatia din Justitie sau despre retragerea sprijinului politic acordat lui Tudorel Toader. Intrebat daca Toader s-a facut de ras la precedentul raport, Dragnea a raspuns: „Nici nu mai tin minte”. Chestionat daca se impune schimbarea lui Toader, daca raspunsul acestuia va fi considerat nemultumitor, Dragnea a raspuns: „Iar o luam cu daca si cu parca?”.

Si presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a spus, miercuri, ca asteapta de la ministrul Justitiei sa respecte legea. Intrebat ce inseamna acest lucru, Badalau a raspuns: „Asta inseamna ca domnul ministru este un ministru al guvernului nostru. Noi, in campania electorala, am promis ca vom elimina abuzurile si domnul ministru trebuie sa respecte legea si sa faca ceea ce are scris in fisa postului”. „Inteleg ca dansul analizeaza cu intelepciune, cu maturitate, nu e o decizie usoara, si trebuie sa aiba toate informatiile”, a adaugat Badalau.

Anuntul lui Tudorel Toader de joi vine in contextul scandalului privind activitatea DNA. Andreea Cosma si fratele ei, Vlad, au facut mai multe dezvaluiri, in ultima perioada, privind activitatea unor procurori din cadrul DNA Ploiesti. Vlad Cosma a prezentat mai multe inregistrari pe care le-a realizat inca din 2015 in sediul DNA Ploiesti, acuzand patru procurori, printre care Lucian Onea si Mircea Negulescu, de falsificare de probe. Fostul deputat a depus si o plangere penala impotriva magistratilor.

De altfel, miercuri, procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, le-a cerut procurorilor sefi DNA si DIICOT sa demareze controale in toate parchetele din tara, pentru a depista eventuale riscuri interne si vulnerabilitati.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004987 (s)