News Flash:

Gripa continua sa faca ravagii in Romania! Alti trei oameni, din trei judete diferite, au murit din cauza gripei

26 Februarie 2018
826 Vizualizari | 0 Comentarii
gripa aviara1

Institutul National de Sanatate Publica (INSP) a anuntat, luni, ca alte trei persoane si-au pierdut viata din cauza virusului gripal, fiind vorba despre doi barbati de 75 si 79 de ani si o femeie de 49 de ani, nevaccinati, care aveau si alte probleme de sanatate. Numarul total a ajuns la 57.

Potrivit Institutul National de Sanatate Publica (INSP), este vorba despre un barbat in varsta de 79 de ani, din judetul Dolj, confirmat cu virus gripal tip B. Un alt barbat in varsta de 75 de ani, din judetul Vaslui, a murit dupa ce a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, precum si o femeie in varsta de 49 de ani, din judetul Prahova, confirmata cu virus gripal tip B.

Cu totii aveau si alte probleme de sanatate, nefiind niciunul vaccinat antigripal.

De la debutul sezonului 2017-2018, numarul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 57.
Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunta ca sunt inregistrate peste 780 de cazuri de gripa, cele mai multe fiind in Bucuresti, Iasi si Constanta. Activitatea gripala a evoluat cu intensitate mare in Bucuresti, Constanta, Iasi si Olt si medie in Bihor si Arges, cu raspandire regionala in sud si sud-est si cazuri sporadice in alte judete.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinic, infectii acute respiratorii si pneumonii) a fost de 134922, cu 51.3% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (89175) si cu 4.4% mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedenta (129165).

Potrivit sursei citate, pana la data de 18.02.2018 au fost vaccinate antigripal peste 950.000 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Chiar si in aceste conditii, ministerul Sanatatii nu va declara epidemie de gripa, pe motiv ca nu este depasit nivelul prognozat de specialisti.

Intrebata, saptamana trecuta, daca exista posibilitatea declararii unei epidemii, avand in vedere ca a crescut numarul celor care au decedat in urma gripei, Pintea a raspuns: „ In niciun caz. Este un numar mare de decese, dar nu este peste nivelul pe care specialistii l-au prognozat”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006895 (s)