News Flash:

Gabriela Firea a instituit titlul de excelenta post-mortem pentru Ionela Prodan si Carmen Stanescu

20 Aprilie 2018
888 Vizualizari | 0 Comentarii
prodan

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a propus, joi, instituirea unui titlu de excelenta post-mortem care sa fie acordat tuturor personalitatilor din tara, inclusiv cantaretei de muzica populara Ionela Prodan, dar si actritei Carmen Stanescu. Propunerea a fost aprobata.
"Avand in vedere multiplele solicitari pe care le-am primit din partea familiilor unor persoane decedate, unor persoane ale Romaniei de a le fi recunoscute excelenta, vom institui un titlu de excelenta post/ mortem care se va acorda tuturor personalitatilor din tara. Ionela Prodan, doamna cantecului popular si doamnei Carmen Stanescu", a declarat Gabriela Firea, in debutul sedintei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Astfel, propunerea ca Ionela Prodan sa primeasca un astfel de titlu de excelenta a fost aprobata cu 39 de voturi pentru si doua impotriva, iar cea pentru Carmen Stanescu a fost, de asemenea, aprobata cu 41 de voturi pentru.

Cantareata de muzica populara Ionela Prodan a murit luni, la ora 21:00, din cauza unui stop cardiorespirator iresuscitabil, a anuntat Spitalul Elias, acolo unde artista era internata de pe 16 martie ca urmare a "acutizarii unor afectiuni cronice".
Actrita Carmen Stanescu a murit la varsta de 92 de ani. Actrita s-a nascut in Bucuresti, pe 29 iulie 1925. A interpretat peste 30 de roluri pe scena Teatrului National, precum si a altor institutii de profil din Bucuresti. A jucat comedie, drama si tragedie cu aceeasi forta artistica. A facut cariera si in televiziune, alaturi de Misu Fotino, care i-a fost partener in multe emisiuni de divertisment. In 2003 a lansat cartea autobiografica "Destainuiri". Carmen Stanescu a fost distinsa cu Ordinul "Meritul Cultural" clasa a III-a (1967), "pentru merite deosebite in domeniul artei dramatice".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006058 (s)