News Flash:

Frans Timmermans: Sper ca Romania va veni in curand cu un plan de renuntare totala la carbune

23 Februarie 2021
825 Vizualizari | 0 Comentarii
Frans Timmermans

Romania ar trebui sa vina in curand cu un plan de renuntare totala la utilizarea carbunelui pentru a produce energie, intrucat aceasta resursa nu are niciun viitor, a declarat, marti, Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al Comisiei Europene, in cadrul unei conferinte de specialitate.

"Trebuie sa fiu brutal de sincer: carbunele nu are niciun viitor. De ce industria europeana de carbune are probleme? Din cauze pur economice, pentru ca nu mai exista cerere pentru carbune. Se scufunda. S-au dat subventii de miliarde si miliarde care ar fi putut fi folosite mai bine pentru a crea un viitor pentru oamenii care lucreaza azi in industria miniera. Daca adaugam la asta si amprenta de carbon a carbunelui, trebuie sa fim sinceri sa spunem ca nu exista un viitor al carbunelui", a aratat oficialul european.

Dar exista un viitor pentru oamenii care lucreaza acum in aceasta industrie, a continuat el.

"Trebuie sa spunem clar acest lucru si sa mobilizam mecanismul de tranzitie justa pentru a fi siguri ca regiunile miniere se redefinesc, ca vor exista noi posibilitati acolo", a precizat Timmermans.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007707 (s)