News Flash:

Florin Cîțu, anunțul momentului. Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie. “Valul trei al pandemiei a dispărut!”

25 Mai 2021
785 Vizualizari | 0 Comentarii
Florin Citu

Florin Cîțu, premierul României, a anunțat, marți, că autoritățile vor ține cont de calendarul cu privire la implementarea măsurilor de relaxare pe etape, respectiv 1 iunie, 1 iulie și 1 august.

Șeful Executivului mai susține că accelerarea campaniei de vaccinare din ultima perioadă a avut rezultate, pentru că valul 3 a dispărut. Potrivit ultimei informări transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în România au fost identificate doar 230 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 într-un interval de 24 de ore iar numărul pacienților COVID-19 internați la ATI era de 580.

“De la 1 iunie facem relaxări. Am prezentat un calendar al relaxărilor pentru 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ținem de el. În ședința de joi sau vineri vom avea măsuri pentru 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm și pentru celelalte perioade vom ajusta acum. Am discutat și cu cei afectați direct, vom îmbunătăți unele măsuri. Obiectivul campaniei de vaccinare e acela de a elimina pandemia, avem cifre foarte bune privind rata de pozitivare. Accelerarea campaniei de vaccinare din ultima perioadă a avut rezultate, valul 3 a dispărut. Nu avem niciun motiv să nu mergem cu măsurile de relaxare mai departe”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu: “Suntem pregătiți pentru orice scenariu”

Totodată, în cursul zilei de marți, Florin Cîțu a anunțat că autoritățile sunt pregătite pentru orice scenariu, chiar și cel în care numărul de cazuri noi de COVID-19 ar crește în toamnă.

“La orice e un risc, dar eu cred că am învățat cum să reacționăm mult mai rapid. Vreau să avem o procedură clară, ca dacă se întâmplă ceva să putem reveni rapid la spitalele Covid. Anul trecut nu aveam vaccin. Suntem pregătiți pentru orice scenariu, dar nu cred că vom mai avea perioade ca până acum, ce am văzut până acum nu va mai fi. Acum e prima dată când avem o scădere a bolnavilor la ATI, cred că vaccinarea a funcționat”, a mai precizat Florin Cîțu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005796 (s)