News Flash:

Exclude aceste 10 produse din alimentatia copilului, daca vrei sa fie sanatos. Cu siguranta, pe unele le credeai benefice

16 Martie 2018
887 Vizualizari | 0 Comentarii
copil

Cu totii ne dorim sa avem copii sanatosi. Dar pentru ca sa fie asa e nevoie sa le asiguram o ratie alimenatara sanatoasa si sa evitam sau sa limitam cantitatea unor produse nocive. Daca de unele posibil ca stiai, cu siguranta pe altele le considerai bune. Iata de ce nu se recomanda sa i le oferi copilului.

1. Prajituri, chifle, tort

Aceste produse foarte atractive contin o cantitate exagerata de zahar si grasimi. Consumul lor in exces poate duce la probleme legate de sistemul digestiv si la obezitate.

Alternativa: fructe, biscuiti, paine

2. Iaurt cu adaosuri

Desi pare o gustare sanataoasa si usoara. Iaurtul cu fructe poate contine mult zahar, coloranti si conservanti. In el fructe sunt foarte putine si, de obicei, sunt procesate.

Alternativa: iaurt natural sau chefir cu banane ( sau alte fructe), miere, nuci

3. Mezeluri

Aici ne referim la salamuri, crenvursti, carnaciori. De obicei, in ele se contin nu mai mult de 25% de carne, in rest sunt: grasimi, maruntaie, proteina din soia, amidon, nitriti si nitrati de sodiu. Grasimile ridica nivelul de colesterol in sange. Aditivii alimentari E-250 si E-252 nu sunt digerati de stomacul copilului, de aceea pot deveni cauza anemiei, bolilor de rinichi si genereaza dependenta.

Alternativa: carne porc, de curcan coapta acasa, burgher din tocatura de vita

4. Pop-corn

Porumbul in sine este foarte folositor: el contine multe fibre, vitaminele A,C,E, acid folic. Deci daca am face floricele de porumb acasa, fara sa mai adaugam sare, zahar, ulei, aromatizatori, asa cum se procedeaza in cazul pop-cornului din comert, atunci chiar ar fi un produs potrivit pentru copii.

Alternativa: porumb proaspat

5. Fulgi de cereale

Fulgii de cereale sub forma de bilute, stelute, pernute…se ofera copilului de cel mult 3 ori pe luna. Tehnologia de prelucare termica a acestor cereale este intr-atat de puternica incat in ele nu mai ramane nimic folositor pentru organism. Plus la toate, ele contin mult zahar si aromatizatori. Prin urmare fulgii de cereale, de fapt nu sunt cu nimic o mancare sanatoasa.

Alternativa: terci cu fructe

6. Sucuri din comert

In privinta sucurilor exista o opinie eronata, multi le considera folositoare pentru organism, deoarece contin multe vitamine. De fapt, daca e sa excludem dioxidul de carbon, apele carbogazoase dulci au aceeasi componenta ca si sucurile. Un pahar de suc din comert contine aproximativ 6-7 lingurite de zahar. Excesul acestuia duce la aparitia cariei dentare si a diabetului.

Alternativa: ceai, compot, suc fresh diluat cu apa.

7. Bomboanele de mestecat si marmeladele

Tot aici putem include si iubitele bomboane Chupa-chups. Aceste dulciuri contin din abundenta zahar, indulcitori artificiali, aromatizatori si coloranti, care pot provoca diverse alergii si probleme cu sistemul digestiv.

Alternativa: marmelada naturala, jeleu

8. Semipreparatele (supe, taitei)

Desi sunt foarte usor si rapid de preparat si au si un gust bogat, aceste produse contin prea multa sare, condimente si aditivi alimentari, care provoaca boli serioase.

Alternativa: couscous cu verdeata

9. Cascaval topit

Este un cascaval topit la o temperatura extrem de ridicata, care practic nu poate fi asimilat de organsimul unui copil.

Alternativa: cascaval obisnuit

10. Branzica glazurata

Acestea, de obicei, sunt umplute cu crema de vanilie, gem, ciocolata s.a. Respectiv contin mult zahar, grasimi vegetale, amidon, emulgatori si aditivi alimentari.

Alternativa: branza proaspata cu fructe

Trebuie sa stii ca aceste produse sunt nocive si pentru maturi, insa intr-un mod mai deosebit le afecteaza sanatatea copiilor, intrucat la aceasta etapa se formeaza cultura lor alimentara. Poatenustiai.ro


prajituri alternativa mezeluri pop-corn
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006771 (s)