News Flash:

Urmatoarele alimente duc la aparitia cancerului. Uite lista lor

14 Martie 2018
1077 Vizualizari | 0 Comentarii
alimente

Ca sa iti mentii sanatatea si sa eviti pericolele inutile, este indicat sa iti limitezi aportul de anumite alimente cancerigene. In ciuda progreselor facute de oamenii de stiinta si a informatiilor pe care le avem cu privire la numeroasele alimente cancerigene, cancerul continua sa fie una dintre cele mai infricosatoare boli contemporane.
Studiile stiintifice au demonstrat ca exista numerosi factori care provoaca dezvoltarea cancerului. Intr-o anumita masura, fiecare dintre noi risca sa dezvolte aceasta boala.
Legatura dintre cancer si obiceiurile dietetice este relativ complexa si greu de definit. In fond, oameni diferiti au diete si stiluri de viata diferite. Cel mai ingrijorator aspect este faptul ca multe alimente cancerigene continua sa fie populare, iar consumatorii nici macar nu stiu ca acestea sunt periculoase.
Din acest motiv, organizatii ca Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a elaborat liste cu alimentele cancerigene pe care ar trebui sa le evitam sau sa le consumam mai rar. In articolul de azi iti prezentam 8 alimente cancerigene populare, astfel incat sa le poti identifica si sa iei masurile pe care le consideri necesare.

8 alimente cancerigene pe care trebuie sa le evitam

1. Alimentele procesate

Toate alimentele procesate contin aditivi, inclusiv coloranti artificiali, indulcitori si conservanti. S-a demonstrat ca aceste substante sunt nocive pentru sanatate. Substantele din componenta afumaturilor si a mezelurilor iti maresc riscul de a dezvolta cancer hepatic, gastric si de colon.


2. Zaharurile rafinate
Zaharul alb rafinat este considerat a fi „alimentul favorit al cancerului” deoarece stimuleaza dezvoltarea celulelor maligne. Indulcitorii ca fructoza sunt si mai nocivi, accelerand metabolizarea acestora.
Este important sa retii ca zaharurile rafinate se afla in componenta mai multor alimente pe care obisnuim sa le consumam frecvent. Printre aceste alimente cancerigene se numara: fursecurile, produsele de patiserie, bauturile racoritoare, biscuitii, dulciurile, bauturile energizante, sosurile, pastele, alimentele conservate.

3. Carnea rosie
Consumul excesiv de carne rosie procesata a fost asociat cu cresterea riscului de a dezvolta cancer mamar cu 22%. Institutul American pentru Cercetarea Cancerului ne avertizeaza si ca fanii fripturilor prezinta un risc cu 36% mai mare de a suferi de cancer de colon.


4. Faina alba
Faina alba este un aliment cu un indice glicemic ridicat. Acest factor a fost asociat cu dezvoltarea si raspandirea celulelor canceroase in intreg organismul.
In timpul procesului de albire, faina isi pierde o parte din proprietatile sale importante, iar o serie de substante chimice ii sunt adaugate. Aceste chimicale au o actiune agresiva asupra organismului uman.

5. Prajelile
Prajelile sunt bogate in substante cancerigene numite acrilamide, care se formeaza atunci cand alimentele sunt supuse temperaturilor foarte ridicate. Acesti compusi pot fi gasiti in orice aliment preparat la temperaturi mai ridicate de 120 °C.
Prajirea, coacerea si gatirea la gratar maresc cantitatea de acrilamide din alimente mai mult decat metode precum incalzirea la aburi sau in cuptorul cu microunde.
Un alt motiv pentru care prajelile intra in categoria de alimente cancerigene este faptul ca sunt bogate in grasimi trans, care se formeaza cand alimentele sunt hidrogenate. Pe langa faptul ca au fost asociate cu dezvoltarea cancerului, grasimile trans iti cresc riscul de a suferi de tulburari cardiace si diabet de tip II.

6. Alimentele modificate genetic
Din pacate, alimentele modificate genetic au invadat pietele de zarzavaturi si ocupa mult spatiu in cosurile noastre de cumparaturi.
Pe langa faptul ca sunt modificate genetic, aceste alimente cancerigene sunt tratate cu diverse chimicale in timpul cultivarii, substante asociate unui risc crescut de a dezvolta tumori. Cele mai populare alimente modificate genetic sunt porumbul, soia si derivatii de rapita.

7. Popcornul preparat la cuptorul cu microunde
Popcornul facut acasa este sanatos si ofera numeroase beneficii pentru organism. Nu trebuie insa sa facem confuzie intre acest preparat si popcornul vandut in pungi si destinat incalzirii in cuptorul cu microunde. Desi este in general mai gustos, acest tip de popcorn este bogat in chimicale asociate cu dezvoltarea cancerului.
Chimicalele eliberate cand acest popcorn este incalzit pot cauza tumori si infertilitate. In plus, acest aliment contine si un aditiv numit diacetil, care este strans legat de tulburarile pulmonare grave. Nu in ultimul rand, popcornul care se prepara la cuptorul cu microunde contine substante modificate genetic.

8. Alimentele arse
Alimentele usor arse in timpul gatirii contin molecule care ar putea stimula dezvoltarea celulelor maligne. Cel mai bine este sa prepari orice alimente la 55-60 grade Celsius, astfel incat sa nu se arda.
Desi mai trebuie efectuate studii cu privire la legatura dintre obiceiurile dietetice si cancerul, ia in considerare informatiile prezentate in acest articol. Incearca sa iti bazezi dieta pe alimente organice, bogate in nutrienti si evita cele 8 alimente cancerigene enumerate anterior.
 


5 prajelile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005230 (s)