News Flash:

Emmanuel Macron a ajuns in Romania. Ce scop are vizita presedintelui Frantei

14 Iunie 2022
490 Vizualizari | 0 Comentarii
Emmanuel

Emmanuel Macron a sosit azi in Romania, acesta fiind primul turneu al presedintelui francez in sud-estul Europei direct afectat de conflictul declansat de Moscova la sfarsitul lui februarie. Macron va vizita baza Mihail Kogalniceanu, de langa Constanta, unde se afla 500 de soldati francezi.

Presedintele Emmanuel Macron vine azi in Romania si va merge la Baza militara Mihail Kogalniceanu, din judetul Constanta, acolo unde se afla militarii francezi care pregatesc Grupul de Lupta NATO din Romania. In cursul zilei de maine va ajunge acolo si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Emmanuel Macron va fi insotit de ministrul de Externe, Catherine Colonna, si cel al Apararii, Sébastien Lecornu, si va ajunge la sfarsitul zilei la baza Mihail Kogalcineanu, langa Constanta, principalul port romanesc la Marea Neagra, punct devenit extrem de strategic de la inceputul razboiului.

Miercuri dimineata, i se va alatura la baza NATO presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, dupa care Emmanuel Macron va exprima „un mesaj foarte clar al angajamentului nostru fata de aliatii din NATO si partenerii europeni'. Franta a instalat recent acolo un sistem de aparare sol-aer de ultima generatie.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004897 (s)