News Flash:

Elena Udrea, la DNA, unde a fost citata pentru denuntul impotriva lui Coldea

18 Februarie 2015
1172 Vizualizari | 0 Comentarii
Elena Udrea a fost miercuri la DNA, unde a fost citata pentru a oferi lamuriri suplimentare privind denuntul pe care l-a facut pe 30 ianuarie impotriva sefului SRI Florian Coldea. Udrea a plecat de la DNA, avocatul sau precizand ca ea nu a cerut incuviintare pentru a merge miercuri la Parlament, in conditiile in care este arestata la domiciliu.
Udrea a declarat, la iesire, ca nu merge miercuri la Parlament, unde Comisia juridica a Camerei Deputatilor va discuta cererea DNA de arestare preventiva pe numele ei, pentru noi acuzatii in dosarul "Gala Bute", dar ca va merge la plen.
Intrebata despre declaratiile date procurorilor, ea a spus ca nu poate face niciun fel de precizari.
Avocatul sau Alexandru Chiciu a spus la randul sau ca deputata va merge direct acasa si ca nu a cerut incuviintare pentru a merge miercuri in Parlament.
Avocatul Marius Striblea, care o reprezinta de asemenea pe Udrea, prezent in Parlament, a declarat ca clienta sa ar putea participa la sedinta de plen de saptamana viitoare a Camerei Deputatilor, pe tema cererii DNA de arestare preventiva a sa, deoarece "probabil, pana atunci" va primi permisiunea procurorilor.
Elena Udrea a fost plasata, marti seara, in arest la domiciliu, printr-o decizie definitiva luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a judecat contestatia deputatei la arestarea preventiva dispusa in 11 februarie in dosarul "Microsoft".
Potrivit deciziei, Udrea nu are voie sa vorbeasca cu Dorin Cocos, Dinu Pescariu si cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, in mod direct sau indirect, si nici sa divulge sau sa redea in presa sau pe retelele sociale informatii din cauza penala.
Instanta i-a atras atentia ca in caz de incalcare a oricareia dintre aceste obligatii, se poate dispune din nou arestarea ei preventiva.
Udrea a fost citata, pentru miercuri dimineata, la DNA, pentru a oferi lamuriri suplimentare privind denuntul pe care l-a facut pe 30 ianuarie impotriva sefului SRI Florian Coldea.
Elena Udrea a ajuns la sediul DNA in jurul orei 9.30, ea precizand ca a venit pentru a face declaratii legate de denunt.
Udrea anunta, in 30 ianuarie, ca a depus la DNA un denunt impotriva directorului interimar al SRI Florian Coldea, pe care il acuza ca a instrumentat campania impotriva sa. Udrea preciza ca in denunt este amintit si procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi.
Udrea declara atunci, intr-un interviu acordat Hotnews, ca a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codrutei Kovesi la conducerea DNA si ca actualul sef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmand ca cei doi au "o foarte buna relatie".
In acelasi interviu, Elena Udrea afirma ca fostul sau sot, Dorin Cocos, i-ar fi spus ca, la solicitarea lui Florian Coldea i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghita, pentru a-si finanta televiziunea.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004672 (s)