News Flash:

Dupa ce o sa citesti asta, nu o sa mai acoperi niciodata cu hartie igienica scaunul de la toaleta

1 Aprilie 2018
848 Vizualizari | 0 Comentarii
hartie igienica

Toaletele publice pot fi dezgustatoare. Cu totii am trecut prin asta: trebuia sa mergem la toaleta intr-un spatiu public, iar cand am deschis usa, am gasit ceva complet dezgustator acolo. Ne-am aflat in dificultate gandindu-ne daca ar fi indicat sa pasim, insa nevoile fiziologice nu ne-au dat de ales. Probabil prima solutie rapida care-ti vine in minte este sa pui putina hartie igienica pe marginea vasului de toaleta, in speranta ca asta va mai diminua dezastrul, si sa nu te asezi pe toaleta. Hartia igienica asezata pe scaunul de toaleta poate fi o bariera intre corp si germeni. Iar daca mai socotesti si distanta de vasul de toaleta, crezi ca ai scapat de pericol. E mult mai bine decat sa intri in contact cu oricine a fost acolo inaintea ta, nu?


Adevarul este ca nici acesta nu e cea mai buna abordare. De fapt, niciodata nu ar trebui sa pui hartie igienica pe scaun, deoarece scaunele de toaleta in sine sunt proiectate in mod inteligent. Timp de multa vreme, oamenii au crezut ca scaunele de toaleta erau acoperite de germeni si bacterii, si ca erau in pericol de a contacta tot felul de infectii gastro-intestinale oribile sau chiar mai rau de la acestea. Dar avand in vedere forma lor speciala si suprafetele deosebit de netede, scaunele de la toaleta impiedica bacteriile sa se aseze pe ele. In plus, germenii nu se pot multiplica pe pielea goala, astfel incat simplul contact cu scaunul toaletei nu este atat de rau, la urma urmei.


Dar hartia igienica, pe de alta parte, este o poveste complet diferita. E cunoscut faptul ca aproape nimeni nu pune capacul toaletei jos dupa ce a folosit-o. Ca urmare, acesti germeni s-au raspandit in jurul camerei si, de asemenea, si pe hartia igienica. Iar spre deosebire de scaunul de la toaleta, hartia igienica este un loc ideal pentru colectarea germenilor. Suprafata sa faciliteaza stabilirea bacteriilor. Si tocmai aceasta hartie igienica infectata cu germeni ai ajuns sa o iei in maini prima data, iar in mod inconstient, dupa ce o folosesti, iti atingi fata, permitand bacteriilor sa treaca cel mai usor pasaj spre corpul tau. Acest lucru se aplica si in cazul robinetelor si a uscatoarelor de maini.


toaletele publice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005049 (s)