News Flash:

„Triada” – o super-solutie pentru cresterea trandafirilor

30 Martie 2018
1228 Vizualizari | 0 Comentarii
tranb 577x420

Am reusit! Vreau sa va impartasesc bucuria mea! Trandafirii pe care i-am primit cadou nu numai ca au prins radacina, dar sunt cat pe ce sa infloreasca din nou! Dar sa le luam pe rand. Nu demult am primit in dar un buchet de trandafiri. Bine, e vorba de un buchetel de doar 3 trandafiri, dar florile erau extrem de frumoase.

Trandafirii au stat destul de mult in vaza, probabil erau foarte proaspeti cand i-am primit. Dupa ceva timp bineinteles ca au inceput sa se ofileasca. Imi parea foarte rau sa vad cum acel dar minunat era aproape de sfarsitul sau. De aceea am decis sa incerc sa folosesc tulpinile pentru a creste alti trandafiri. Sansele erau minime, caci florile au stat in vaza destul de mult timp, dar eu am decis sa incerc.

Chiar atunci cand pregateam butasii, mi-am amintit de un ingrasamant de casa pe care mama il numea “triada”. Secretul mamei e destul de simplu: amestecam intr-un pahar 1 lingurita de miere de albine, 1 lingurita de cenusa de lemn si 2 lingurite de suc proaspat de aloe tinuta in frigider macar 24 de ore inainte de asta. Apoi adaugam apa statuta, astfel incat paharul sa se umple ceva mai mult de jumatate, si asezam butasii in acest amestec pentru 12 ore (daca trandafirii sunt in stare mai proasta, trebuie sa stea mai mult).

Dupa acest termen rasadim butasii intr-un sol bogat in humus. Retineti ca butasul trebuie sa aiba cel putin 2-3 muguri vii. Dupa rasadire solul trebuie acoperit cu o punga de plastic si mutat intr-un loc calduros (de exemplu pe dulapul din bucatarie).

Din cand in cand dam la o parte punga, asa incat floarea sa poata respira, dar nu o scoatem cu totul. Revigorarea butasilor are loc in perioade diferite, in functie de temperatura si alti factori, la mine asta s-a intamplat la sfarsitul lui februarie.

Iata si o mica galerie foto:

Asa aratau trandafirii mei:


Iata butasii taiati:


Acum frunzele au capatat o nuanta verde-inchisa, iar tulpina a devenit vizibil mai groasa, semn ca planta deja se hraneste prin radacini. Ma gandeam chiar sa scot un butas din sol ca sa va arat si sistemul de radacini, dar mi-a fost mila, n-am vrut sa risc.

Iata, dragi iubitoare de flori, micul secretul al mamei mele pe care vi l-am impartasit si voua. Triada este un stimulator perfect! Sper sa aveti parte de flori bogate si frumoase!

 

Galerie Foto

tra
trandafirii buchetel
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006257 (s)