News Flash:

Dumitru Mironescu, 15 ani de inchisoare pentru acte de terorism

5 Februarie 2016
1208 Vizualizari | 0 Comentarii
arest la domiciliu
Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins apelul lui Dumitru "Puiu" Mironescu, acesta va face 15 ani de inchisoare pentru acte de terorism si instigare la tentativa de omor, a comunicat vineri DIICOT.
" ICCJ a respins definitiv ca nefondate apelurile lui Mironescu Ioan Dumitru, Hosteanu (fost Padurariu) Daniel, Lacatus Cosmin Irinel, Jataru Petrica si de partea civila Mararu Bogdan Anton impotriva sentintei penale nr.45 din 31 martie 2014 pronuntata de Curtea de Apel Bacau", precizeaza DIICOT.
Dumitru Mironescu a fost condamnat la 15 ani de inchisoare, pentru acte de terorism, in dosarul in care este acuzat ca a pus la cale tentativa de asasinare a lui Bogdan Mararu, prin plasarea unui dispozitiv exploziv sub masina acestuia, parcata in apropierea locuintei din Piatra Neamt.
Magistratii Curtii de Apel Bacau l-au condamnat pe Dumitru "Puiu" Mironescu la 15 ani de inchisoare cu executare pentru acte de terorism, constituirea unui grup infractional organizat, instigare la tentativa de omor si instigare la distrugere.
Magistratii bacauani au dispus in cazul lui Mironescu si o pedeapsa complementara de cinci ani de interzicere a unor drepturi, intre care si interzicerea de a se afla in municipiul Piatra-Neamt.
Totodata, Mironescu a fost obligat la plata unor daune morale in valoare de 25.000 de lei pentru cei doi copii ai lui Bogdan Mararu.
In acelasi dosar, alte trei persoane au fost condamnate la pedepse cuprinse intre noua si 12 ani de inchisoare, tot pentru acte de terorism, constituirea unui grup infractional organizat, tentativa de omor si distrugere. Astfel, Daniel Padurariu a fost condamnat la zece ani de inchisoare, Petrica Jataru - noua ani de detentie si Irinel Cosmin Lacatusiu - 12 ani de inchisoare, acesta din urma fiind condamnat si pentru infractiuni de detinere si introducere in tara de droguri de risc.
Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Neamt au dispus, in iulie 2013, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Ioan Dumitru Mironescu, de 39 de ani, Daniel Padurariu, Cosmin Irinel Lacatus, Ovidiu Popa, Emil Cristofor si Petrica Jataru, pentru constituire a unei grupari infractionale, acte de terorism, instigare sau tentativa la distrugere, instigare sau tentativa de omor calificat si nerespectarea regimului materiilor explozive.
Potrivit procurorilor DIICOT, Ioan Dumitru Mironescu, lider al lumii interlope din municipiul Piatra Neamt, si Daniel Padurariu sunt acuzati ca au constituit o grupare infractionala si au instigat membrii gruparii sa il ucida pe Bogdan Mararu, "oponent pe plan local" al lui Mironescu.
"In acest scop, inculpatul Mironescu Ioan Dumitru a procurat si predat inculpatilor un dispozitiv exploziv improvizat, avand greutatea de circa 1.000 de grame. Dispozitivul era perfect functional si apt de a detona si continea un amestec de produse chimice din categoria materiilor si amestecurilor explozive, care se regasesc in mod uzual in compozitia explozivilor de tipul dinamitelor", precizau procurorii DIICOT.
In noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2013, in jurul orelor 2.20, membrii gruparii au amplasat dispozitivul exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghita Mararu, asasinat in noiembrie 2010. Masina era parcata la o distanta de un metru si jumatate de blocul in care locuia Mararu, pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamt, intr-o zona unde se afla si sediul Directiei de Finante, Spitalul Judetean, doua biserici si o banca. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 32 queries | Mysql time :0.019140 (s)