News Flash:

Borcea, Ioan si Victor Becali, trimisi in judecata de DNA

5 Februarie 2016
1380 Vizualizari | 0 Comentarii
ioan becali
Un judecator de la Tribunalul Bucuresti, Ioan BecaliVictor BecaliCristian Borceasi doi avocati au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), acestia fiind acuzati de luare si dare de mita, precum si demarturie mincinoasa, decizia fiind luata in dosarul "Transferuri fotbalisti". Iata, mai jos, comunicatul DNA.
"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, a inculpatilor Geanina Terceanu (fosta Teodorovici Geanina), judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, aflata in arest la domiciliu, sub aspectul infractiunii de luare de mita, Ioan Becali, impresar sportiv, la data faptei (aflat in executarea unei pedepse cu inchisoarea), la acest moment procesual fara masuri preventive in cauza, sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita, Victor Becali, impresar sportiv, la data faptei (aflat in executarea unei pedepse cu inchisoarea), la acest moment procesual fara masuri preventive in cauza, sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita, Cristian Borcea, presedinte executiv al Clubului de fotbal "Dinamo", la data faptei (aflat in executarea unei pedepse cu inchisoarea), fara masuri preventive in cauza, sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita, Antonie-George Iorgovan, avocat, fara masuri preventive in cauza, sub aspectul savarsirii infractiunii de marturie mincinoasa si Costel Daniel Petre, avocat, fara masuri preventive in cauza, sub aspectul savarsirii infractiunii de marturie mincinoasa 

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in cursul lunii februarie 2009, inculpatei Terceanu Geanina, in calitate de judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, i-a fost repartizat spre judecare un dosar penal cunoscut in spatiul public sub numele de "Dosarul transferurilor de fotbalisti", cauza in care inculpatii Becali Ioan, Becali Victor si Borcea Cristian, alaturi de alti inculpati, fusesera trimisi in judecata pentru comiterea unor infractiuni de inselaciune si de evaziune fiscala. La data de 3 aprilie 2012, inculpata Terceanu Geanina a pronuntat in dosarul respectiv o hotarare de achitare fata de toti inculpatii trimisi in judecata si pentru toate infractiunile retinute in sarcina acestora, achitare pronuntata in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. a din Codul de procedura penala din anul 1968 ("fapta nu exista"). Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunta aceasta solutie de achitare – inculpata Terceanu Geanina a primit, in intervalul aprilie 2009 – mai 2012, o suma totala de 195.000 de euro.
Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost data inculpatei Terceanu Geanina de catre inculpatii Becali Ioan si Becali Victor (cei doi fiind frati), iar suma de 10.000 de euro a fost data inculpatei Terceanu Geanina de catre inculpatul Borcea Cristian. In cursul anului 2009, o parte din banii primiti in modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folositi de inculpata Terceanu Geanina la achizitionarea unei locuinte (al carei pret total a fost de 93.000 euro). Ulterior, la data de 12 noiembrie 2012, hotararea de achitare pronuntata de catre inculpata Terceanu Geanina a fost desfiintata printr-o decizie penala a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a II-a Penala, instanta de control judiciar pronuntand condamnarea inculpatilor la pedepse privative de libertate. La data de 08 decembrie 2015, fiind audiat in calitate de martor in prezenta cauza, in legatura cu infractiunile de coruptie comise de catre Terceanu Geanina si Borcea Cristian, inculpatul Iorgovan George-Antonie a facut afirmatii mincinoase si nu a spus ceea ce stie cu privire la fapte si imprejurari esentiale asupra carora a fost intrebat.

judecator ioan becali victor becali cristian borcea avocati judecata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1402 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004803 (s)