News Flash:

Dosare penale pentru doi timișeni care aveau adeverințe false de muncă

19 Martie 2021
738 Vizualizari | 0 Comentarii

În cursul zilei de ieri, peste 300 de forțe au acționat pe raza județului Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, sub coordonarea Instituției Prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

La activităţi au participat 338 de forţe de ordine, fiind verificate 55 de societăți comerciale, precum şi 126 de mijloace de transport persoane, dintre care 51 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 293 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 74.250 de lei. Dintre acestea, 196 de sancțiuni contravenționale în valoare de 47.250 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare și 97 de sancțiuni în valoare de 27.000 de lei pentru nerespectarea interdictiilor privind deplasarea/libera circulație.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

În perioada carantinării zonale pentru Timișoara și localitățile limitrofe instituite conform Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 6578, polițiștii verifică veridicitatea adeverințelor eliberate de angajator în evidențele informatizate ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș.

Pentru două dintre cele patru situații întâlnite în cursul zilei de miercuri în care exista suspiciunea că adeverințele prezentate polițiștilor sunt false, au fost întocmite dosare penale pentru „fals în declarații’’, iar celelalte două sunt în curs de verificare.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1836 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006680 (s)