News Flash:

Timisoara va avea primul centru de vaccinare non-stop

18 Martie 2021
532 Vizualizari | 0 Comentarii

Premiera la Timisoara. Vom avea primul centru de vaccinare care va functiona non-stop in Romania.

Este vorba de cel de la Spitalul Judetean Timisoara care va fi operational si noaptea pe 4 linii de vaccinare, incepand cu ziua de marti, 23 martie.

Se va administra doar serul Pfizer.

Anuntul a fost facut de presedintele Consiliului Judetean Timis Alin Nica, in subordinea caruia se afla Spitalul Judetean.

„Spitalul Județean va avea primul centru de vaccinare din țară deschis non-stop, ceea ce înseamnă un pas important în lupta împotriva virusului Covid-19, către reducerea ratei de infectare și ieșirea din carantină. Astfel de măsuri constructive aș dori să văd din partea tuturor autorităților implicate în gestionarea crizei medicale. Am susținut public orientarea către măsuri proactive, am făcut demersurile necesare și iată că din 23 martie, Timișoara va avea o capacitate crescută de vaccinare.
Este o reușită care nu ar fi fost posibilă fără dr. Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean și directorul DSP Timiș, Flavius Cioca. Recunosc, atunci când am discutat inițiativa mă așteptam la un drum mai lung către implementare, dar dacă există colaborare și dorința de a face lucruri concrete, rezultatele pot apărea rapid„, a notat presedintele Consiliului Judetean Timis Alin Nica.

Seful CJT a precizat ca ar putea fi vaccinate la centrul non stop aproape 500 de persoane in 24 de ore.

„De marțea viitoare, centrul de vaccinare va funcționa cu 4 fluxuri pe zi și 4 pe timp de noapte și va putea deservi 480 de persoane în 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Se va folosi doar vaccin Pfizer, iar datorită fluxurilor separate, cei vaccinați nu vor interacționa cu pacienții spitalului.
Sunt foarte bucuros de această realizare a comunității din Timișoara, căci vorbim de un efort comun: al personalului medical care deservește populația și al cetățenilor care înțeleg să contribuie la soluționarea crizei pandemice, prin vaccinare„, a mai precizat presedintele Consiliului Judetean Timis.

De la inceputul campaniei de vaccinare, in Timisoara si in judet au fost administrate 87.266 de doze de vaccin, din care 27.145 reprezinta rapel.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1341 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006889 (s)