News Flash:

Dieta zilnica a lui Roger Federer. Ce mananca elvetianul pentru a ramane un campion al tenisului

12 Mai 2018
1108 Vizualizari | 0 Comentarii
Roger FedereR4

Roger Federer a renunţat la sezonul de tenis pe zgură pentru a se antrena şi a fi extrem de pregătit pentru ediţia din acest an a Wimbledon-ului. La 36 de ani, Federer continuă să domine sportul alb la nivel mondial, demonstrând asta la primul turneu de mare şlem al anului, Australian Open.

Totuşi, pentru a-şi menţine dominaţia în tenis, Federer trebuie să aibă grijă ce mănâncă. The Independent prezintă ce include meniul zilnic al marelui campion elveţian. 

Roger îşi începe ziua cu alimente dulci. Acestuia îi plac foarte mult vafele făcute în casă, cu compot de fructe proaspete. Pentru a „elimina” caloriile vafelor, sportivul bea suc proaspăt, cafea şi un shot de oţet. 

Înainte de a intra pe terenul de tenis, Federer mănâncă, întotdeauna, o farfurie de paste. „Cu două ore înainte de fiecare meci, mănânc paste cu sos fără calorii. Fac asta de 20 de ani”, spunea acesta într-un interviu. Între sesiunile de antrenament sau între meciurile dintr-o competiţie, Federer nu este un străin al snacksurilor. 

De asemenea, elveţianul mănâncă banane, care sunt o bună sursă de carbohidraţi şi potasiu. Când jucătorii de tenis se confruntă cu partide lungi, nivelul lor de energie poate scădea şi se poate traduce în campe dureroase dacă pierd prea mult potasiu. Bananele îi ajută pe jucători să să realimenteze. 

Când vine vorba despre cină, Federer merge pe varietate. „Sunt un iubitor al mâncărurilor italiene, japoneze şi indiene”, a spus acesta recent. 

Nu vorbim numai despre mâncăruri sănătoase. Federer are o afinitate pentru dulciuri şi nu poate rezista în faţa unei cupe de îngheţată. „Îmi place îngheţata mea. Îmi place ciocolata. Asta este dieta mea. Îmi plac dulciurile. Nu ma simt prost să spun asta. Pot face asta şi să joc tenis în acelaşi timp”, spunea Roger în 2017. 

Elveţian fiind, tenismenul nu este un străin al brânzeturilor şi îi place să mănânce „fonduta”, un preparat care combină laptele, smântâna, brânza şi gălbenuşul de ou.  

Federer nu se dă înlături nici de la a încerca delicatese locale din ţările în care ajunge. 

Singurul lucru pe care nu-l mănâncă este carnea de vombatidă. Vombatidele sunt animale marsupiale terestre, de dimensiuni mici. 

Gandul.info


roger federer tenis australian open
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006776 (s)