News Flash:

Simona Halep s-a calificat in sferturi la Madrid

9 Mai 2018
1023 Vizualizari | 0 Comentarii
simo

Simona Halep, locul I WTA, a acces in sferturile de finala ale turneului de categorie Premier Mandatory Madrid Open, dupa ce a invins-o, miercuri, cu scorul de 6-1, 6-4, pe sportiva ceha Kristyna Pliskova, locul 94 WTA, venita din calificari.
Simona Halep a ridicat la noua numarul victoriilor cu surorile Karolina si Kristyna Pliskova, apropate toate in doua seturi, in zece intalniri, trei succese din toat atatea meciuri obtinandu-le cu jucatoarea ceha mai slab clasata. Un al zecelea triumf poate veni in turul urmator, cand liderul WTA o poate intalni pe Karolina, locul 6 WTA, daca aceasta va trece de americanca Sloane Stephens, locul 9 WTA.

Miercuri, Kristyna a sperat mult de la serviciul ei puternic, dar acesta a fost "agatat" mai mereu de jucatoarea romana. Odata mingea pusa in joc, Halep a dictat ritmul, cu agresivitate, cu unghiuri deschise, cu lovituri variate, stanga-dreapta, cand scurte, cand lungi, care au destabilizat-o pe jucatoarea ceha. Insa ceea ce a inclinat definitiv balanta de partea romancei a fost serviciul ei. Cu 26 de centimetri mai scunda decat adversara sa, Halep a fost mai eficienta la serviciu. Doar trei puncte i-a luat Pliskova pe serviciu Simonei Halep, in primul set.

La 2-1 in setul I, Halep a avut nevoie de cinci mingi de break pentru a face 3-1. Dupa acest ghem lung, setul a curs lin in directia dorita de Simona Halep, scor 6-1, dupa 28 de minute de joc.

Setul al doilea a fost echilibrat, pentru ca Simona Halep nu a mentinut ritmul sufocant din prima parte a partidei, dar si pentru ca Pliskova a alergat mai mult, a jucat mai bine, a fost mai agresiva si mai precisa. Pana la 4-4, Pliskova a avut cinci mingi de break, inclusiv un 0-40, ratate toate. In ghemul al noualea, Halep a fructificat prima ei minge de break din acest set si a preluat conducerea cu 5-4, apoi a servit si a inchis meciul, cu 6-4, dupa o ora si 15 minute de joc.

Calificarea in sferturi este recompensata la Madrid cu un premiu de 149.390 de euro si cu 215 puncte WTA.


simona halep kristyna pliskova kristyna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004875 (s)