News Flash:

DEZVALUIRI SOCANTE ale unui medic de la Spitalul de Arsi: "Ai sanse sa scapi cu viata daca ai un Dumnezeu al tau!"

19 Iulie 2016
923 Vizualizari | 0 Comentarii
spital arsi bucuresti
Camelia Roiu, medicul de la Spitalul de Arsi care a filmat pacientul pe ranile caruia erau larve, a declarat dupa ce a fost audiata la Politia Capitalei ca a facut inregistrarea pentru ca se simte "obligata sa asist neputincioasa la un malpraxis care este perpetuat si girat de toate autoritatile".

Camelia Roiu, medicul de la Spitalul de Arsi care a filmat pacientul pe ranile caruia erau larve, a fost audiata luni de Politia Capitalei in dosarul deschis dupa aparitia imaginilor.
"Sunt infectii nosocomiale de care eu am atras atentia. Am inregistrat plangeri scrise, am o inregistrare cu domnul manager in care ii spun ca toti pacientii mor de infectii si ca el va raspunde. Ma simt intr-o stare de nesiguranta totala. Sunt obligata sa asist neputincioasa la un malpraxis care este perpetuat si girat de toate autoritatile. Eu am facut in disperare filmul pus pe tolo.ro. Este filmat de mine pentru ca am ajuns la o disperare impreuna cu colegii mei din acest spital, stiu ca am colegi care vor sa ma linseze, sa ma potoleasca, sa ma bage in comisii dar am si colegi pe care ii stimez, care isi fac munca si care sunt revoltati. Nu mai aveam cu ce sa intervin, stiam ca este intr-o stare grava, nu as fi ajutat in niciun fel. Am ajutat pacientii care urmau sa vina, am socat tocmai ca stiuau ce se intampla".
Medicul a sustinut ca a fost amenintat dupa ce a semnalat de mai multe ori problemele din unitatea medicala.
"In vinerea Colectiv, vineri dimineasa am primit un telefon de la managerul spitalului care mi-a spus sa vin ca ma cauta secretarul de stat Tucmeanu. Am vorbit cu el si mi-a spus textual "doamna doctor, eu nu mai vreau sa vina DNA-ul in spitalul asta". Eu am spus ca stiu ca se vor face achizitii, ei au inceput sa se teama si mi l-au trimis sa ma ameninte. Acel secretar de stat a fost arestat de DNA la cateva zile dupa", a mai spus Camelia Roiu.
Doctorul sustine ca rata de supravietuire in reanimare in Spitalul de Arsi este foarte mica, fiind pacienti care se infecteaza dupa 24/48 de ore de stat in terapie intensiva.
"Daca ajungi la Spitalul de Arsi ai sanse sa scapi cu viata daca ai un Dumnezeu al tau si niste medici care sa lupte pentru tine pana in ultima clipa. Dar, ma rog, medicii, in majoritatea cazurilor, in conditiile astea, va dati seama ca nu pot sa faca mare lucru", a mai declarat Camelia Roiu pentru gandul.info.
Anchetatorii au demarat si o a doua ancheta, pentru ucidere din culpa, dupa ce o femeie a decedat la unitatea medicala dupa o transfuzie sanguina gresita. Dupa ce au fost deschise dosarele, Ministerul Sanatatii a dispus inchiderea sectiei Anestezie - Terapie Intensiva din cadrul Spitalului de Arsi.

camelia roiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005979 (s)