News Flash:

Desecretizarea tuturor protocoalelor DNA-SRI din raportul CSAT pe 2005, ceruta de un lider PSD

2 Aprilie 2018
933 Vizualizari | 0 Comentarii
sri2

Deputatul PSD, Liviu Plesoianu, a solicitat, luni, desecretizarea urgenta a tuturor protocoalelor incheiate intre Parchetul General si DNA, cu SRI, SIE, BNR, precum si alte institutii, protocoale mentionate in raportul elaborat de CSAT in anul 2005.
Oribilul Protocol SRI – Parchetul General desecretizat recent (incheiat in 2009) nu este nici pe departe singurul Protocol de acest tip. In Raportul CSAT pe anul 2005 (!) se face referire la #PROTOCOALE incheiate de Parchetul General si DNA cu SRI, SIE, BNR si multe alte institutii. Iata textul: «Ministerul Public si Departamentul National Anticoruptie au incheiat protocoale de cooperare cu toate structurile care au atributii informative in vederea gestionarii si valorificarii eficiente a informatiilor privind faptele de coruptie (Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Directia Generala de Informatii a Apararii, Directia de Informatii si Protectie Interna a Ministerului Administratiei si Internelor, Inspectoratul General al Politiei Romane), precum si cu alte institutii care au atributii in acest domeniu (Banca Nationala a Romaniei, Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, Autoritatea Nationala de Control, Garda Financiara, Comisia Nationala de Valori Mobiliare)». Solicit DESECRETIZAREA in regim de urgenta a tuturor acestor Protocoale! SRI, SIE, Parchetul General, DNA, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Politia Romana, Ministerul Finantelor Publice si celelalte institutii despre care sta scris in Raportul CSAT pe 2005 ca au incheiat Protocoale cu DNA si Parchetul General AU DATORIA de a desecretiza si de a face PUBLICE toate aceste Protocoale, in cel mai scurt timp", precizeaza Plesoianu, intr-o postare pe Facebook.

Serviciul Roman de Informatii (SRI) a publicat, vineri, pe site, protocolul din 2009 incheiat intre SRI si Parchetul General, documentul avand 18 pagini. In baza acestui act de colaborare, Serviciul Roman de Informatii a acordat asistenta procurorilor, timp de 7 ani. Protocolul dintre Parchetul general si SRI a fost semnat in 4 februarie 2009, de catre procurorul general la acea vreme, Laura Codruta Kovesi, adjunctul sau, Tiberiu Nitu, si seful SRI, George Maior, si prim-adjunctul Florian Coldea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005934 (s)