News Flash:

De ce a murit, de fapt, fetita care a fost diagnosticata cu boala Wilson. Micuta de 5 ani a fost internata la Institutul Fundeni

19 Mai 2022
913 Vizualizari | 0 Comentarii
boala Wilson

​Fetita in varsta de 5 ani diagnosticata cu boala Wilson, despre care s-a crezut initial ca ar fi primul caz de hepatita de origine necunoscuta din Romania, a decedat luni seara, in urma complicatiilor postoperatorii, anunta Institutul Fundeni.


„Fetita care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat in seara zilei de 17 mai, ora 20:40, in urma complicatiilor postoperatorii aparute in ultimele zile”, anunta Institutul Clinic Fundeni.

Starea fetitei a inceput sa se inrautateasca de cateva zile, iar aceasta era in stare critica, anuntase anterior spitalul.

Ce este boala Wilson
Boala Wilson, afectiunea de care suferea fetita in varsta de 5 ani despre care s-a crezut initial ca ar fi primul caz de imbolnavire de hepatita de origine necunoscuta din Romania, este o tulburare genetica ce provoaca stocarea excesiva a cuprului in organism.

Acumularile de cupru determina insuficienta hepatica si leziuni multiple la nivelul altor organe, iar transplantul reprezinta in acest caz optiunea terapeutica.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007766 (s)