News Flash:

Dancila: Cei care platesc impozitul pe venit, CAS si CASS vor completa o unica declaratie

15 Martie 2018
958 Vizualizari | 0 Comentarii
buget

Premierul Viorica Dancila a declarat, joi, ca in sedinta de guvern va fi aprobata ordonanta care comaseaza cele sapte declaratii intr-una singura, aceasta putand fi depusa, inclusiv electronic, pana pe 15 iulie, iar plata contributiilor urmand sa fie efectuata pana pe 31 martie 2019.
”Am promis ca Declaratia 600 va disparea. Am cerut o noua reglementare sa vina in sprijinul contribuabilului prin simplificare si justificare rationala a procedutrilor. Vom adopta ordonanta prin care vom introduce noua reglementare de plata a impozitului pe venit, CAS si CASS. In primul rand, persoanele fizice care platesc impozitul pe venit, CAS si CASS vor completa o unica declaratie, nu sapte - cum a fost pana acum. Cred ca asta reprezinta o simplificare majora. Noul formular se va depune o singura data pe an, iar termenul de depunere pentru anul acesta este de 15 iulie. Plata contributiilor poate fi efectuata pana pe 31 martie 2019”, a declarat Viorica Dancila la inceputul sedintei Executivului.

Ea a mai precizat ca impozitul pe venit va putea fi platit la venitul estimat pentru anul curent, iar evaluarea pentru incadrarea de platitor CAS si CASS se va face in functie de venitul estimat pentrru anul curent, persoanele fizice putand rectifica declaratia pana la termenul de plata.

”Noua reglementare va permite si depunerea prin mijloace electronice a declaratiei unice. Practic, cetatenii vor avea mai putin timp de petrecut pentru a-si indeplini obligatiile fiscale, iar ANAF va putea lucra mai repede, mai bine si cu costuri mai mici pentru a procesa declaratiile si a emite deciziile de impunere”, a mai spus premierul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1329 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008312 (s)