News Flash:

Cutremurul puternic din Japonia. Alunecari de teren si multiple victime: cel putin 40 persoane disparute si 140 de raniti

6 Septembrie 2018
1270 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremur

Doua persoane au murit, alte 140 au fost ranite si cel putin 40 sunt considerate disparute in urma cutremurului de 6.7 grade pe scara Richter produs miercuri in nordul Japoniei, relateaza agentia de presa locala NHK si agentia BBC.
Cutremurul a avut loc la adancimea de 39 de kilometri, in zona orasului Chitose de pe insula Hokkaido, din nordul arhipeleagului nipon.

Epicentrul cutremurului a fost la 31 de kilometri est-sud-est de Chitose, la 33 de kilometri est-nord-est de Tomakomai si la 62 de kilometri sud-est de capitala regiunii Hokkaido, Sapporo, un oras cu aproape 2 milioane de locuitori.

Seismul s-a produs joi la ora locala 03.07 (ora Romaniei, 21.07), iar in urma seismului nu a fost emisa o alerta de tsunami.
Peste trei milioane de localnici din regiunea Hokkaido au ramas fara curent electric. Cutremurul a provocat mai multe alunecari de teren in zona.

Autoritatile aviatice au anulat toate zborurile de pe aeroportul Hokkaido, iar transportul feroviar a fost oprit. De asemenea, si serviciul de transport public si-a oprit activitatea si scolile din zona nu vor fi deschise azi.

Agentia nipona de Meteorologie a avertizat in privinta posibilitatii producerii altor cutremure.

„Pot aparea cutremure puternice, in special in umatoarele 2-3 zile. Cerem localnicilor sa fie foarte atenti la activitatea seismica si sa nu mearga in zone periculoase”, a declarat Toshiyuki Matsumori.


cutremurului japoniei cutremurul hokkaido
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006260 (s)