News Flash:

Bilantul taifunului din Japonia a ajuns la zece morti

5 Septembrie 2018
1247 Vizualizari | 0 Comentarii
taifun halong

Cel putin zece persoane au murit si alti cel putin un milion au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele in vestul Japoniei in urma ploilor torentiale si inundatiilor provocate de taifunul Jebi, au anuntat miercuri autoritatile locale, citate de Reuters.
Peste 3.000 de persoane au fost transferate cu ajutorul unor ambarcatiuni de pe aeroportul Kansai, dupa ce acesta a fost inundat. Turistii au fost transportati pe aeroportul Kobi.

Cel putin 300 de persoane au fost ranite.

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe, criticat dur pentru raspunsul intarziat la inundatiile din luna iulie, a urmarit indeaproape operatiunea de salvare de pe aeroportul Kansai.
In urma taifunului, cel putin 1.2 milioane de locuinte au ramas fara curent electric.

Taifunul Jebi, care pentru o perioada scurta de timp a fost incadrat la categoria „super taifun”, este cel mai puternic din ultimii 25 de ani din Japonia.

Vantul puternic si valurile inalte au provocat ciocnirea unui tanc petrolier de peste 2.500 de tone cu podul care face legatura intre aeroportul Kansai, construit pe o insula artificiala, si zona orasului Osaka. Podul a fost avariat, insa tancul petrolier nu avea incarcatura la bord, iar echipajul a scapat nevatamat.

In unele zone ale insulei Shikoku s-au inregistrat rafale de vant cu o viteza de pana la 208 kilometri pe ora.

Peste 700 de zboruri au fost anulate, furtuna afectand si circulatia feriboturilor si trenurilor, iar parcul de distractii Universal Studios Japan, langa Osaka, a fost inchis.

Un barbat de 71 de ani a fost descoperit mort sub depozit care s-a prabusit, cel mai probabil din cauza vantului puternic, iar un alt barbat a decedat dupa ce a cazut de pe acoperisul unei case, a relatat NHK, precizand ca peste 90 de persoane au fost ranite, informeaza agentia de stiri Reuters.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1317 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005100 (s)