News Flash:

Cutremur pentru rugby-ul romanesc! "Parintele" Timisoara Saracens paraseste clubul dupa al zecelea trofeu castigat în ultimii opt ani

2 Iunie 2018
1806 Vizualizari | 0 Comentarii
Timisoara Saracens

Numarul ”10” simbolizeaza perfectiunea în multe culturi, iar pentru echipa de rugby Timisoara Saracens, zece trofee înseamna si finalul unui ciclu. La cinci zile dupa câstigarea celui de al cincilea trofeu de campioana din era recenta si al saselea al clubului, finantatorul Dan Dinu, cel care a cladit practic echipa de rugby banateana la nivelul de performanta, a decis sa plece. Nu singur, ci cu bunul sau prieten Dusan Filipas, care era vicepresedinte de sezoane bune.

Cei doi au spus ca decizia au luat-o de cinci luni, dar au comunicat-o celor de la clubul de drept public SCM Timisoara, a caror sectie este, doar joi, când au si anuntat ca pleaca într-o conferinta de presa.

”Orice poveste are si un sfârsit. Astazi a fost ultima noastra zi la clubul de rugby ca echipa manageriala. La mine sunt zece ani, dintre care opt la Timisoara. Au fost ani buni, am câstigat zece trofee. Numaram doar trofeele de culoarea aurului. Au fost momente frumoase, o parte dintre jucatoriau devenit familiile noastre. A venit si acest moment în care trebuie sa ne despartim. Ne despartim civilizat, cu strângeri de mâna. Cu siguranta va veni o noua echipa manageriala, noi am facut propuneri interne. Nu lasam clubul fara o fundatie bine construita. Cu siguranta, sprijinul financiar va exista, pentru mine rugby-ul este sportul care m-a format, dar nu la nivelul de pâna acum. Chester cu siguranta a venit la invitatia mea, vom vedea daca si cei care vor veni vor reusi sa-l convinga”, a declarat omul de afaceri Dan Dinu.

Momentan, clubul nu mai are conducere

Dinu mai ramasese în ultimii ani doar finantator, fara functie în club. Omul de afaceri spune ca firmele sale vor mai sponsoriza echipa, dar nu în masura asa de mare ca acum. Alaturi de Dinu, de la Saracens pleaca si Dusan Filipas, bunul sau prieten, care era vicepresedinte la club, pro bono de sezoane bune.

”Am considerat ca trebuie o reconstructie din punct de vedere managerial. Acest club are nevoie de un suflu nou, de o abordare noua, pentru noi acest proiect nu se va termina aici. Pe termen lung am simtit nevoia sa facem acest pas în spate, dar nu ne retragem, vom fi deschisi pentru oamenii noi. A fost o perioada foarte frumoasa alaturi de echipa, baietii sunt ca a doua mea familie. În aceasta perioada de tranzitie vom fi alaturi de echipa, cu siguranta vom mai veni la meciuri”, a precizat Filipas.

Din conducere, ramâne doar managerul sportiv Attila Brosovzky. Cu siguranta, Dinu si Filipas au luat decizia si pe fondul întârzierilor salariale de la SCM Timisoara, clubul primariei, dar si pentru ca autoritatile promit de ani buni un stadion de rugby. Acum doi ani, s-a facut un studiu de fezabilitate pentru o arena în Ciarda Rosie, în spatele stadionului de fotbal al Ripensiei. Terenul este si acum la fel de viran, parasit, cu buruieni si copaci.

Pleaca si jucatori importanti

Dinu si Filipas spun ca clubul este pe mâini bune, mai ales ca sunt în derulare alte contracte de sponsorizare deloc de neglijat. Totusi, Timisoara pierde doi pilieri care venisera recent la echipa. Este vorba de Ionel Badiu, semnat în vara anului trecut, dar si de neozeelandezul Chris Apoua, adus la finalul anului 2017. Îsi va prelungi contractul, însa numarul 9 sud-african, Kevin Luiters, se afla si el la final de întelegere. Antrenorul Sosene Anesi va continua si el.


timisoara saracens
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007502 (s)