News Flash:

De ce a fost eliberat din inchisoare Ioan Becali, condamnat pentru coruptie

31 Mai 2018
1014 Vizualizari | 0 Comentarii
ioan becali

Magistratii Tribunalului Ialomita l-au liberat pe Ioan Becali, condamnat pentru coruptie, pentru ca a dat dovada ca si-a format o atitudine corecta fata de valorile sociale, astfel ca in viitor sa paraseasca campul infractional, chiar daca faptele comise sunt grave, arata motivarea instantei.
„Referitor la gravitatea faptelor comise de catre persoana condamnata, aceasta este avuta in vedere la aprecierea comportamentului petentului si, desi pericolul social extrem de ridicat si gravitatea faptelor pentru care s-a dispus condamnarea petentului au fost avute in vedere la individualizarea pedepsei in a carei executare se afla acesta, nu se poate face abstractie totala de acest aspect. Gravitatea faptelor comise nu constituie insa in sine un motiv pentru respingerea cererii de liberare conditionata, ci este avuta in vedere la aprecierea concreta a comportamentului petentului si a evolutiei sale in sensul reintegrarii in societate. Sunt relevante datele referitoare la comportamentul petentului, participarea la activitatile si programele de educatie si asistenta psihosociale organizate, prin care acesta a dat dovezile de indreptare pe care legea le cere”, se arata in motivarea magistratilor Tribunalului Ialomita.

Totodata, documentul instantei mai precizeaza ca solicitarea de liberare a fost admisa si deoarece este relevanta pozitia lui Ioan Becali privind acoperirea cheltuielilor de judecata la care a fost obligat prin cele doua solutii de condamnare, 350.000 lei si 2.700 lei. De asemenea, in timpul detentiei, Becali a fost recompensat de 15 ori si nu a fost sanctionat disciplinar.

„Toate aceste aspecte formeaza instantei opinia ca pe parcursul detentiei comportamentul contestatorului condamnat a fost unul corespunzator, asa cum si unitatea de penitenciar a apreciat in caracterizarea inaintata la dosar. (...) Exista premisele ca timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului, aflat la o varsta inaintata, cu diverse afectiuni medicale, si ca acesta, prin participarea activa la programele desfasurate in vederea pregatirii graduale pentru liberare, si-a format si consolidat o atitudine corecta fata de valorile sociale, ordinea de drept si fata de regulile de convietuire sociala, scopul preventiv si educativ al pedepsei fiind atins, iar functiile de exemplaritate ale pedepsei au fost indeplinite, astfel incat in viitor sa se incadreze intr-o viata normala, parasind campul infractional”, au mai avut in vedere judecatorii.
Omul de afaceri Ioan Becali a fost pus in libertate, la inceputul lunii mai, dupa ce judecatorii Tribunalului Ialomita au respins contestatia DNA la prima decizie de liberare conditionata. ostul impresar a fost incarcerat pe 20 februarie 2018 dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) l-a condamnat definitiv in dosarul mitei pe care a dat-o fostei judecatoare Geanina Terceanu, ca aceasta sa-l achite in prima faza in dosarul Transferurilor. In aceasta cauza, el a primit trei ani de inchisoare, sentinta la care s-a adaugat si restul neexecutat din dosarul Transferurilor. Mediafax


ioan becali
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1335 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005157 (s)