News Flash:

Cum se pastreaza proaspat mararul. Nici nu trebuie sa-l ingheti. Un truc pe care toate gospodinele ar trebui sa-l cunoasca

6 Iunie 2018
2104 Vizualizari | 0 Comentarii
marar

Cumparasem mai mult marar si ma gandeam sa-l inghet, dar vanzatoarea mi-a spus un truc cum sa-l pastrez proaspat cateva luni. Bunica ei facea la fel. Reteta este foarte simpla. Mararul se spala si se usuca. Trebuie sa fie uscat bine. Borcanele trebuie sa fie, de asemenea, uscate.

Indepartati tulpinile mai groase si puneti mararul in borcane, pe care le pastrati in frigider. Iata si trucul. Am pastrat borcanul 2 luni si cand am scos borcanul, mararul era la fel de proaspat ca in prima zi.

Beneficiile mararului pentru sanatate
Mararul creste pofta de mancare, accelereaza metabolismul si regleaza activitatea sistemului digestiv. Este folositor in caz de insomnie, meteorism, hipertonie, gastrita acida, cistita si alte afectiuni ale rinichilor, amelioreaza durerile de cap si in general actioneaza benefic asupra activitatii inimii.

Mai mult ca atat, mararul are proprietati puternic diuretice si de eliminare a bilei, se utilizeaza in alimentatia copiilor in caz de obezitate si afectiuni ale ficatului, vezicii biliare, precum si in calitate de stimulator al lactatiei pentru mamele care alapteaza.
Infuzia proaspata de marar se intrebuinteaza pentru micsorarea tensiunii arteriale, relaxarea intestinului si ameliorarea starilor de anxietate.

Ceaiul de marar ajuta la digestie si este indicat in caz de tuse puternica.

Mararul este, de asemenea, indicat pentru uz cosmetic: infuzia de marar, utilizata sub forma de lotiune, inlatura roseata si iritatiile din jurul ochilor.


marar proaspat mararul frigider beneficiile mararului pofta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007865 (s)