News Flash:

Cum se ingrijeste Gura-leului - Sfaturi pentru cele mai frumoase flori

21 Aprilie 2018
1044 Vizualizari | 0 Comentarii
gura leului

Gura leului (Antirrhinum) cuprinde circa 40 specii anuale, bienale si perene. Planta are o tulpina cu portul variabil, de la 20 cm la 100 cm, in functie de varietate. Ramificarea poate fi stimulata prin ciupirea plantelor atunci cand sunt rasaduri.

Florile sunt bilabiate, mari, grupate in inflorescente si infloresc din iunie pana in octombrie. Coloritul sau viu al plantei o fac sa fie foarte apreciata. Gama coloristica variaza de la alb, galben, portocaliu, la roz, violet, rosu, visiniu. Nu au neaparat o singura culoare: se intalnesc adesea si flori bicolore.

Antirrhinum prefera zonele insorite si solurile fertile, bogate in humus, cu un pH neutru si cu o umiditate medie – nu foarte uscat, nu foarte umed. Gura leului are nevoie de multa lumina. Prin urmare, este bine sa fie plantata in plin soare sau, daca este tinuta in ghiveci, sa aveti grija ca zona sa fie luminata direct.


Se inmulteste prin seminte. Acestea sunt foarte mici, dintr-un gram de seminte se pot obtine o mie de plante. Semanatul se face in februarie – martie, in locuri adapostite. La temperaturi de 16–18 grade, plantele rasar in aproximativ doua saptamani. La alte doua saptamani de la rasarire se repica. La sfarsitul primaverii se muta in gradini.

La soiurile inalte se recomanda sa se faca ciupitul plantelor, adica ruperea varfurilor cand ajung la inaltimea de 10-15 cm. Scopul acestei lucrari este provocarea unei ramificari mai bogate a plantei si o inflorire pe o durata mai mare.

Nu are decat rar probleme cu daunatorii si nu se prea imbolnaveste. Este o planta rezistenta si nu are nevoie de multe ingrijiri speciale. Totusi, primavara, cand se fac lucrarile specifice in gradini, e bine sa beneficieze si ea de tratamente preventive.


gura leului antirrhinum seminte
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006977 (s)