News Flash:

Cum sa recunosti orezul din plastic

10 Iunie 2018
924 Vizualizari | 0 Comentarii
orezul din plastic

China este cel mai mare producator de orez din lume, cu peste 200 tone in fiecare an. Cu toate acestea, chiar daca productia in China a inflorit, tot asa s-a intamplat si cu ingrijorarile privind calitatea orezului, pentru ca prea multe rapoarte au aratat ca acesta contine inexplicabil de mult plastic.

Studiile coreene au aratat in repetate randuri ca mai multe companii chineze cu domeniu de activitate in exclusivitate pe orez, creeaza in mod intentionat orez din plastic si amidon de cartofi, adaugand aroma de orez fiert. Orezul chinezesc este format de fapt dintr-un mix de plastic si orez organic, special pentru a induce consumatorii in eroare.

Testul apei

Se ia o lingura de orez chinezesc si se pune intr-un pahar cu apa: cel organic va cadea la fundul paharului, in timp ce acela din plastic va pluti.

Testul focului

Se ia o mana de orez si se incearca aprinderea lui cu bricheta sau chibrituri. Daca orezul este plastificat acesta va elibera un miros specific imediat dupa ardere.

Testul formei

Se fierbe orezul si se pastreaza intr-o sticla pentru 2-3 zile. Daca orezul fiert nu mucegaieste, atunci este vorba despre o componenta in majoritate din plastic.

Testul fiertului

Orezul fals poate fi identificat in timpul fierberii. Daca acesta este facut din plastic, atunci in timpul fierberii se va forma deasupra apei o pelicula subtire de mazga.


testul apei testul focului testul formei testul fiertului orezul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007784 (s)