News Flash:

Ai dureri foarte mari la menstruatie? Uite, de fapt, de ce boala suferi - Afectiuni anuntate de durerile menstruale intense

10 Iunie 2018
1023 Vizualizari | 0 Comentarii
dureri menstruale

Daca durerile din timpul menstruatiei devin insuportabile, n-ar fi rau sa mergi la un control ginecologic de rutina, pentru ca pot fi cauzate de o serie de afectiuni!
 
Insotite de ameteli, durerile pot semnala chisturi ovariene
Cand observi tulburari ale menstruatiei insotite de dureri mari aparute brusc in zona abdominala, de urinari frecvente, ameteli si slabiciune in tot corpul, este bine sa mergi la medic. Poate fi vorba de chisturi ovariene. Acestea sunt saculeti cu lichid care apar pe ovare in urma procesului de formare si de expulzare a ovululelor.
Din fericire, cele mai multe chisturi dispar de la sine. Totusi, rareori se pot  mari foarte mult si trebuie operate. Pentru asta, este necesar sa fie atent urmarite prin controale medicale, altfel pot apasa pe organele din jur sau se pot rupe, declansand hemoragii.


Durerile abdominale, dupa menstruatie, indica o afectiune inflamatorie pelvina
Numita si anexita, afectiunea inflamatorie pelvina este o infectie care poate afecta atat uterul, cat si tompele sau ovarele, fiind cauzata de asocierea unor germeni patogeni.
Adesea este vorba de bacterii transmise pe cale sexuala, dar sunt si cazuri in care microorganismele se dezvolta in colul uterin sau in vagin, in perioadele menstruale. De aceea, in cele mai multe cazuri apare imediat dupa menstruatie si se manifesta prin dureri abdominale, mai ales in timpul contactului sexual sau al mersului, greata, constipatie, temperatura ridicata si, uneori, prin secretii vaginale anormale.

Menstruatia prelungita si durerile, semne de endometrioza
Daca ai intre 25 si 40 de ani si durerea menstruala apare in a doua zi a sangerarii, agravandu-se treptat, iar menstruatia se mentine mai mult de opt zile, cu un flux abundent, este posibil sa suferi de endometrioza. Este o afectiune caracterizata prin faptul ca mucoasa uterina se extinde in afara uterului, adica in trompele uterine, in ovare sau in tesutul din bazin. Atentie: netratata la timp si corect, endometrioza poate provoca infertilitate.

Sangerari si dureri in afara ciclului menstrual, simptome ale fibromului uterin
Tesuturile necanceroase crescute in zona uterului se numesc fibroame uterine. Ele pot afecta femeile mai ales dupa varsta de 40 de ani si se manifesta prin durere menstruala. Alaturi de durere, apare menstruatia prelungita, chiar sangerarile in afara ciclului menstrual, constipatia, urinarile dese. Atunci cand iei contraceptive care contin o cantitate mare de estrogen, fibromul uterin isi poate mari dimensiunile.
 


sangerari
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005637 (s)