Piureul de cartofi este unul dintre cele mai intalnite feluri de mancare. E gustos si foarte usor de facut. Insa chiar si asa, acesta este si mai bun daca respecti cateva reguli esentiale. Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara acest fel de mancare sunt urmatoarele, potrivit unei retete divahair.ro:
- 1 kg de cartofi
- 100 gr de unt
- 200 ml de lapte caldut
- 150 gr de parmezan ras
- o jumatate de legatura de marar tocat in prealabil
- sare si piper dupa gust
Curata cartofii de coaja si lasa-i in apa rece timp de 30 de minute, pentru a elimina amidonul din ei. Apoi, pune-i la fiert intr-o oala cu un praf de sare. Cand cartofii sunt moi, scoate-i din apa si zdrobeste-i partial cu unealta de bucatarie folosita in general in acest scop. Dupa aceea, adauga untul, laptele si parmezanul ras, zdrobind in continuare pana cand obtii o compozitie omogena. Condimenteaza dupa gust, amestecand piureul, daca este nevoie, si cu o lingura. La final, presara mararul proaspat peste piureul de cartofi si serveste preparatul cald. Piureul de cartofi poate fi mancat alaturi de o friptura de pui la gratar si de o salata verde.
Comentarii (0)