News Flash:

Toate gospodinele trebuie sa stie asta: Spalatul hainelor la temperaturi mici nu distruge microbii. Vezi ce boli risti sa iei

20 Octombrie 2015
1322 Vizualizari | 0 Comentarii
spala rufe

Multe firme de detergenti isi promoveaza produsele spunand ca poti spala cu ele chiar si in apa rece, dar cercetatorii  nu sunt de acord cu acest lucru. Potrivit acestora spalatul hainelor la temperaturi mici nu face decat sa cresca riscul de imbolnavire. Un raport al Forumului International de Stiinta arata ca astfel pot ramane pe haine bacterii si microbi care iti pot pune in pericol viata.


Profesorul Sally Bloomfield, de la Scoala Londoneza de Igiena si Medicina, spune ca nu e acelasi lucru ca hainele sa arate curate si sa fie cu adevarat asa. Spre exemplu, Stafilococul auriu, care provoaca infectii ale tractului urinar si pneumonie, poate trai pana la 40 de grade fara probleme. Potrivit Daily Mail, daca amesteci hainele si pui lenjeria intima laolalta cu altele, vei avea cu siguranta pe imbracaminte si E. coli sau salomenella

Iarna, virusurile ce provoaca raceli se pot inmulti extrem de usor in masina de spalat. Si alergiile pot sa apara in acest fel, caci intre 30 si 40 de grade nu dispar praful si impuritatile, asa cum s-ar intampla la 60 de grade.

In trecut hainele erau curatate la 100 de grade, dupa cum spune profesorul de virusologie John Oxford. Acum exista doua tipuri de detergenti: cei artificiali, care au dezinfectant si inalbitori, si cei naturali, care se bazeaza pe enzime ce digera pur si simplu proteinele si compusii care murdaresc hainele. Producatorii spun ca aceste enzime sunt cele mai bune la temperaturi mici si nu fac rau tesaturii.

Oricat de laudate ar fi gelurile pentru spalat, tot pudra este cea mai buna, chiar daca are nevoie de mai multe grade in apa. Mai ales daca esti o persoana care se confrunta cu o imunitate scazuta este bine sa te protejezi in acest fel. 

Un studiu al autoritatilor pentru controlul igienei a aratat ca 83% dintre haine contin mostre de stafilococ auriu, 89 dintre acestea fiind spalate la temperaturi de 40 de grade sau mai mici. In interiorul aparatului vor ramane foarte multe bacterii si se va dezvolta chiar mucegai. 

In plus, tesaturile trebuie puse separat: lenjerie, haine de purtat prin casa, de strada, prosoape de bucatarie si alte categorii. Sub nicio forma hainele bebelusilor nu trebuie curatate odata cu cele ale adultilor, caci cei mici sunt extrem de sensibili la microbi.

In plus, daca o persoana din casa este racita, nu lasa temperatura de la masina mai jos de 60 de grade daca nu vrei sa se imbolnaveasca intreaga familie. 


stafilococul auriu e coli salomenella
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006714 (s)