News Flash:

Nu sari peste micul dejun! Iata 5 motive pentru care prima masa a zilei e foarte importanta

19 Octombrie 2015
1134 Vizualizari | 0 Comentarii
micul dejun2
NU sari peste micul dejun! Iata, daca mai era nevoie, inca cinci motive pentru a lua masa dimineata.

1. Daca nu mananci o perioada indelungata, organismul raspunde incetinind rata metabolica si nivelul de energie, iar asta iti va afecta intreaga zi. In plus, atunci cand sari peste o masa, devii infometata si la pranz vei manca mai mult decat este necesar, noteaza csid.ro.

2. Micul dejun te ajuta sa iti “trezesti” metabolismul si vei arde exact acele calorii care te ajuta sa pierzi in greutate.

3. Copiii care iau micul dejun sunt mult mai atenti si raspund mai bine testelor, iar cei care sar peste el sunt apatici, dezinteresati si iritabili. Aceste stari de spirit sunt valabile si in cazul adultilor.

4. Micul dejun este o masa la care poti include alimente pe care, poate, nu-ti doresti sa le mananci in timpul zilei, dar asta nu presupune ca trebuie sa alegi variante nesanatoase. Poti include cereale,  fructe de padure si lapte fara grasimi. Acestea sunt surse bogate de fibre, acid folic si calciu. Evita gogosile cu zahar sau prajiturile la micul dejun pentru ca acestea duc la scaderea glicemiei in cateva ore si vei fi disperata dupa alt produs care contine zahar.

5. Studiile au aratat ca persoanele care obisnuiau sa sara peste micul dejun timp de ani de zile aveau tendinta sa aiba un nivel al colesterolului si al insulinei mult mai ridicat si implicit erau predispuse la boli ale inimii si diabet.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004993 (s)