News Flash:

Cum sa prepari carnea de miel astfel incat sa iti iasa frageda si suculenta

15 Aprilie 2017
1481 Vizualizari | 0 Comentarii
friptura de miel
In prag de sarbatori mai toate gospodinele se pregatesc intens pentru a face totul ca la carte. De la curatenia generala pana la gatit, fiecare incearca sa se descurce cum poate. Iata cum poti sa faci o friptura de miel suculenta si frageda. Cei dragi vor fi impresionati.

Vei avea nevoie de:

- o pulpa de miel (de preferat sa o luati de la tarani, nu din supermarket)

- 5-6 fire de usturoi verde

- 200 de ml de vin alb

- 200 de ml de apa

- o lingurita de unt

- 1-2 linguri de ulei de masline

- cateva frunze de foi de dafin

- o lingurita de sare si una de piper macinat

- 1/2 de lingurita de boia de ardei dulce

Mod de preparare:

1. Pentru ca friptura sa fie frageda si apetisanta, iar carnea sa se patrunda mai repede, este important sa folosesti carne de miel tanar, crescut in conditii de tara. Mielul cumparat trebuie sa cantareasca cel mult 10 kg. Pulpa de miel trebuie curatata putin de grasime (de seu), apoi trebuie spalata si tinuta putin la scurs sau poate fi stearsa cu un prosop de hartie (daca te grabesti).

2. Spala bine usturoiul cu tot cu frunze. Cresteaza si inteapa pulpa de miel in cateva locuri cu un cutit bine ascutit. Carnea se unge apoi cu ulei si unt, se condimenteaza cu sare, piper, foi de dafin si boia (poti pune ce cantitate de condimente doresti, totul se face dupa gust), apoi strecoara, doar partea alba a usturoiului verde, in fiecare crestatura facuta cu cutitul.

Daca ai timp, este foarte bine sa lasi carnea condimentata si impanata 2-3 ore la frigider... daca nu, o poti face si imediat.

Unge cu ulei tava de cuptor, asaza in ea pulpa de miel, apoi toaca partea verde ramasa de la usturoi si pune-o si pe aceasta peste carne.

3. Aprinde cuptorul si lasa-l sa se incinga bine. Stropeste carnea de miel cu putin ulei, si toarna in tava apa si jumatate din cantitatea de vin. Acopera apoi tava cu folie de aluminiu, baga tava in cuptorul fierbinte si tine-o la rumenit timp de aproximativ 20 de minute.

4. Dupa ce se scurg primele 20 de minute, scoate tava din cuptor, indeparteaza folia de aluminiu, intoarce carnea de miel pe cealalta parte, dupa care adauga si cantitatea de vin alb ramasa.

Nu mai acoperi tava cu folie de aluminiu de data aceasta, si mai tine carnea la copt inca o jumatate de ora, sau pana ce sosul scade la jumatate si se rumeneste bine pulpa. Nu uita sa mai intorci friptura din cand in cand si sa o mai stropesti cu sosul din tava.



SFAT UTIL:

Carnea este patrunsa atunci cand introduci varful unui cutit pana la mijlocul bucatii de carne si nu mai iese zeama!

Sper sa va fie de folos reteta si sa reusiti sa faceti cea mai suculenta si frageda friptura de miel.

miel vin friptura frageda pulpa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008737 (s)