News Flash:

Cum poți deveni back-end developer. Cunoștințele necesare pentru un astfel de post

20 Decembrie 2022
833 Vizualizari | 0 Comentarii
Cum poti deveni back end developer

Dacă ești un tânăr la început de carieră și ai studii în domeniul IT sau dacă ești un profesionist care își dorește o reconversie profesională în acest domeniu, cariera de back-end developer poate fi potrivită pentru tine. Descoperă din acest articol care sunt cunoștințele necesare pentru un astfel de post, dar și cum poți deveni un back-end developer. Mai ales că există atât de multe oportunități în acest domeniu.

Ce face un back-end developer

Back-endul este combinația dintre o bază de date și un software scris într-un limbaj pe partea de server, care este rulat pe servere web, servere bazate pe cloud sau un hibrid al ambelor.

Pentru a face ca serverul, aplicația și baza de date să comunice între ele, dezvoltatorii back-end folosesc limbaje precum PHP, Ruby, Python, Java și .Net pentru a crea o aplicație și instrumente precum MySQL, Oracle și SQL Server pentru a găsi, salva sau modifica datele și a le furniza utilizatorului în codul front-end.

După ce comunică cu un manager de business și înțeleg care sunt nevoile și cerințele tehnice ale acestuia, dezvoltatorii back-end folosesc instrumentele menționate mai sus pentru a crea aplicații web cu cod curat și bine documentat.

Ei vin cu cele mai eficiente soluții pentru tehnologia de inginerie prin conversia și returnarea datelor în cod front-end cu care un utilizator poate interacționa, cum ar fi: completarea unui formular, crearea unui profil, cumpărăturile online etc.

Responsabilitățile unui dezvoltator back-end pot include lucrul cu:

●      Crearea, integrarea și gestionarea bazelor de date

●      Frame-uri back-end pentru a construi software pe partea de server

●      Tehnologii de server web

●      Integrare cloud computing

●      Limbaje de programare pe partea de server

●      Sisteme de operare

●      Dezvoltarea, implementarea și întreținerea sistemului de management al conținutului

●      Integrare API

●      Setări de securitate și previne hack

●      Raportare - generarea de analize și statistici

●      Copiere de rezervă și restaurare a tehnologiilor pentru fișierele și bazele de date ale unui website

Cunoștințe necesare pentru un astfel de post

Dacă vrei să fii un back-end developer de succes, ai nevoie de mai multe tipuri de cunoștințe. Majoritatea competențelor de care ai nevoie ca back-end developer sunt cunoștințe tehnice (hard skills), iar acestea sunt completate de abilități sociale și soft skills.

Competențele tehnice de care ai nevoie pentru a deveni back-end developer sunt cunoașterea de limbaje de programare precum: Python, Java, PHP, SQL, Git, HTML, CSS, JavaScript.

Alte abilități de care ai nevoie pentru a deveni back-end developer sunt: comunicarea, înțelegerea nevoilor de business și traducerea acestora în algoritmi și în implementarea de cod care, în cele din urmă, să devină un website, un software sau o aplicație funcțională.

Cum poți deveni back-end developer

Dacă vrei să devii back-end developer și ești un tânăr care se apropie de finalizarea liceului, poți urma o facultate de profil informatic sau automatică și calculatoare. Dacă nu ai această posibilitate sau dacă ești un profesionist care vrea să facă tranziția către acest domeniu din alt domeniu profesional, poți urma cursuri speciale de pregătire în back-end.

Pentru a deveni mai bun și a-ți perfecționa abilitățile, poți investi constant în exersarea acestor competențe. De exemplu, programează website-uri pentru prieteni și cunoștințe care au nevoie de astfel de servicii și îți vei crește portofoliul de clienți. Îți dorim mult succes!

Foto: Sora Shimazaki / Pexels

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006837 (s)