News Flash:

Teatrul German de Stat Timisoara va colabora cu Teatrul Altenburg Gera la o co-productie internationala

15 Decembrie 2022
638 Vizualizari | 0 Comentarii
DSC050511

Teatrul German de Stat Timisoara e onorat sa anunte ca va colabora cu Teatrul din Altenburg Gera la un proiect comun, finantat cu aproape 190.000 de euro de Fundatia Federala pentru Culturala a Germaniei. Premiera este planificata pentru primavara anului 2024 - sub forma unui program dublu, atat in Romania, cat si in Germania, cu ansambluri din ambele tari.
Intr-o prima faza a proiectului vor fi scrise doua texte. Cel pentru TGST va fi conceput de cunoscuta dramaturga Elise Wilk, iar cel pentru Teatrul din Altenburg Gera de Anja Hilling. Piesele vor explora conditiile si sursa saraciei in cele doua tari, inechitatea sociala si cum arta poate sa reflecte aceste probleme. Montarile respective vor fi realizate in asa fel, incat spectacolele se pot juca independent unul de altul, dar si impreuna. 
Orasul Timisoara, care va fi Capitala Europeana a Culturii in 2023, este infratit cu Gera din 1970. In timp ce Timisoara este una dintre putinele regiuni din Romania care se afla in plina expansiune economica, Gera este situata in estul Turingiei, intr-o regiune cu o infrastructura inca deficitara in comparatie cu alte regiuni ale Germaniei. 
Pe langa cele doua institutii, in proiect sunt implicate si Goethe-Institut Bucuresti si Centrul Cultural German. De asemenea, este prevazut un program de acompaniament pentru elevi si un schimb de experienta intre artisti.
La acest schimb de elevi vor participa clase de la Liceul Nikolaus Lenau din Timisoara si de la Spalatin Gymnasium Altenburg, de limba germana. Acest schimb de experiente implica si procesul de creatie si de punere in scena a productiei respective, dar si dezvoltarea unui proiect creativ propriu care sa porneasca de la temele discutate in cele doua spectacole. 
De altfel si filarmonia “Banatul” va realiza un proiect impreuna cu orchestra filarmonica din Altenburg Gera, la care va participa atat corul Operei din Timisoara cat si corul liceului Ion Vidu. Mai multe concerte vor fi realizate mai intai la Gera iar apoi pe 28 si 29 septembrie 2023 si la Timisoara.   

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005542 (s)