News Flash:

Cum iti dai seama daca incaltamintea e din piele naturala

13 Ianuarie 2018
1063 Vizualizari | 0 Comentarii
incaltaminte

Pe piata, exista multe materiale sintetice care se aseamana cu pielea naturala, iar preturile produselor confectionate din aceste materiale sunt, cateodata, la fel cu preturile pentru produsele din piele naturala. Astfel, de multe ori devine dificil sa ne dam seama daca articolul pe care urmeaza sa il achizitionam este din piele naturala. Daca acest proces este simplificat atunci cand cumparam din magazine de specialitate deoarece ne ajuta eticheta, sunt situatii in care produsele nu sunt etichetate, asadar, e bine sa stii aceste trucuri. Citeste in continuare cum verifici produsele din piele naturale si care sunt metodele simple, dar sigure pe care ti le propunem:

Atinge produsul cu atentie

La produsele din piele naturala, pielea se simte fina si supla, la atingere. Pielea artificiala, in schimb, este prea rigida sau mult mai elastica decat cea naturala. In plus, indoita, pielea naturala creeaza riduri fine care isi revin la intindere.

Verifica porii

Pielea artificiala are porii distribuiti regulat pe toata suprafata, in timp ce pielea naturala are porii distribuai neregulat.

Testul cu unghia

Daca infigi usor o unghie in pielea naturala, vei lasa o urma care va disparea. Nu acelasi lucru se întâmpla si în cazul materialelor sintetice. De asemenea, daca zgarii u?or cu unghia pielea naturala, vei îndeparta particule fine de suprafta, in timp ce pielea artificiala va ramane intacta.

Testul cu bricheta

Ultima metoda este un test pe care nu poti sa il faci in magazin, insa daca vrei sa testezi un produs acasa, alege o zona mai putin vizibila si apropie flacara de la o bricheta de ea. Daca se increteste sau se topeste, nu e piele naturala.

Aplica aceste metode (care sunt posibile de aplicat in magazin, desigur) data viitoare, inainte sa iti achzitionezi un produs si asigura-te ca acesta este intr-adevar din piele naturala.

preluat de pe case practice


verifica porii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005402 (s)