News Flash:

Criza imunoglobulinei, rezolvata prin ordonanta de urgenta. Fonduri de rezerva, alocate unei companii de stat pentru achizitia medicamentelor

21 Martie 2018
803 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin2

Executivul va discuta, in sedinta de miercuri, o ordonanta de urgenta pentru alocarea C.N. Unifarm S.A. din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului a peste 44 de milioane de lei pentru aprovizionarea cu imunoglobulina.
Guvernul are pe ordinea de zi a sedintei de miercuri un proiect de ordonanta de urgenta pentru incredintarea catre C.N Unifarm S.A a serviciului de interes economic general in vederea realizarii activitatii de aprovizionare cu medicamente necesare asigurarii activitatii de prevenire a deceselor si agravarii bolilor generate de lipsa imunoglobulinei umane si suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2018.

Potrivit proiectului de ordonanta de urgenta, C.N. Unifarm S.A. va primi 44,27 milioane de lei pentru cumpararea acestor medicamente.

Premierul Viorica Dancila a vorbit, in urma cu doua saptamani, in sedinta de Guvern, despre criza ”imunoglobinei”, folosind un termen gresit.


”O alta problema la care doresc sa ma refer este declansarea Mecanismului European de Protectie Civila si ma refer la imunoglobina (imunoglobulina - n.r.). Zilele trecute am dat acceptul doamnei ministru al Sanatatii, Sarina Pintea, pentru declansarea Mecanismului European de Protectie Civila din cauza lipsei de imunoglobina (imunoglobulina - n.r.) din spitale. Impactul asupra vietii pacientilor diagnosticati cu imunodecifiente primare, boli autoimune, boli neurologice ar fi foarte mare. Astfel, situatia din ultimul an, in care s-a inregistrat o lipsa acuta de pe piata a imunoglobinei (imunoglobulinei - n.r.) va fi finalizata, in sfarsit. Cred ca este o solutie pe care putem sa o rezolvam in termen scurt, in ceea ce priveste acest aspect”, a declarat premierul Viorica Dancila.

Ea a mai spus ca demersurile pentru achizitionarea ”imunoglobinei” vor fi realizate de Compania Nationala Unifarm SA, care va acoperi de asemenea si costurile aferente.

”Reamintesc ca discontinuitatile in aprovizionarea cu imunoglobina (imunoglobulina - n.r.) au fost generate de retragerea de pe piata a producatorilor care asigurau 80% din necesar, iar in ciuda eforturilor depuse de Ministerul Sanatatii in 2017, inclusiv eliminarea taxei clawback, criza de imunoglobina (imunoglobulina - n.r.) a continuat”, a adaugat premierul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005899 (s)