News Flash:

Cristoiu: "O campanie neghioaba: SRI isi IMPUNE oamenii in noul Guvern"

4 Ianuarie 2017
1134 Vizualizari | 0 Comentarii
cristoiu
"Stiind insa ca Serviciile sunt mult mai destepte decit par, sunt convins ca tocmai campania dusa de Divizia Presa e semnul ca printre ministri au fost plasati si acoperiti cu adevarat ai Binomului. Nu de alta, dar ce alta formula mai buna e de acoperi acoperirea decit de a fi revoltat de lista noului Guvern?!", a scris Ion Cristoiu pe blog-ul sau.



"S-a dat publicitatii, in fine, lista noului Guvern. Zic, in fine, deoarece eu unul ma saturasem de atitea liste aflate si difuzate de televiziunile de stiri pe surse gen Caracudi din Cismigiu. N-am sa inteleg nici odata patima pusa de presa nu doar in aflarea numelor de ministri inaintea listei oficiale, dar si in dezbaterea lor ca variante de lucru.
Luni seara, aterizat din Sicilia, m-au amuzat la televiziunile de stiri dezbaterile controversate despre ministrii care existau doar pe listele provenite din surse. Am avut o clipa imaginea consumului inutil de energie electrica din nevoia televiziunilor de stiri de a dramatiza fleacul: Se polemiza ardent pe seama unor ministri desemnati doar in capul realizatorilor de emisiuni!


Dupa publicarea listei oficiale am asistat la o avalansa de dezvaluiri despre noii ministri, lasind impresia ca ziaristii nostri si-ar fi dorit un Guvern alcatuit doar din Sfintii Apostoli, in frunte cu Fecioara morala a natiunii, numita Codruta Kovesi, eroina scenetei Hai lelito-n deal la vie, la cheful SRI! E si acesta un tic al presei noastre postdecembriste, in fiecare jurnalist roman stind, pare-se, un facator de guverne. Asa cum am mai scris, ma numar printre cei care n-au pretentia de a impune sau macar propune partidului cistigator lista noului Guvern. Despre ministrii noi imi voi permite sa ma pronunt abia dupa ce ii voi vedea la lucru.


Daca ar fi, totusi, sa-mi dau cu parerea despre lista, as saluta prezenta lui Teodor Melescanu in fruntea Externelor, decizie prin care PSD a tinut sa-si arate respectul fata de ALDE, desemnarea in fine la Justitie a unui ministru politic si mult asteptata rasplata pentru Olguta Vasilescu, a carei barbatie in lupta cu Binomul SRI-DNA a adus multe voturi PSD. Publicarea unui lung sir de liste nascocite a fost unul dintre aspectele acestor zile de fine si de inceput de an. Un alt aspect a fost dat de dezbaterea daca un nume era sau nu potrivit la un anume minister, culmea jenantului atingind-o Vlad Alexandrescu, autorul afacerii banditesti numite Cumintenia pamintului, inca ocolita de DNA. Mai noul USR-ist a declarat ca noul Guvern nu continua mostenirea Dacian Ciolos, lucru pentru care el si Cosette vor vota impotriva in Parlament. Amindoua aspectele nu sunt noi in postdecembrism.

Noua mi s-a parut insa altceva: Ampla dezbatere privind influenta SRI asupra componentei nominale a noului Guvern. Campania, pentru ca e vorba mai ales de o campanie de presa, a fost deschisa de Traian Basescu. Dupa ce-a sprijinit Serviciile in scoaterea din joc, dubioasa, a lui Sevil Shhaideh printr-o Nota dubioasa virita pe git Ratei mecanice, Traian Basescu s-a intors impotriva lor, napustindu-se asupra relatiei dintre SRI si diferiti posibili membri ai Guvernului, in frunte cu premierul Sorin Grindeanu. Fostul presedinte a lansat suspiciunea ca in noul guvern SRI isi va plasa ofiterii acoperiti. Cum se intimpla de obicei pe maidanul nostru mediatic, campania iscata de Traian Basescu s-a intilnit cu campania angajata de Antena 3, post TV care si-a facut o icoana facatoare de minuni din trimiterea lui Traian Basescu la puscarie.


In ce consta campania? In denuntarea unei asa-zise operatiuni prin care SRI vrea sa-si plaseze in noul Guvern oamenii sai. E o premiera in postdecembrism, deoarece pina acum, in zilele de formare a noului Guvern, principala si singura suspiciune fata de posibilele nume de ministri tintea coruptia. De data asta Coruptia a disparut dintre suspiciuni. I-au luat locul suspiciunea de a fi omul lui Liviu Dragnea si, indeosebi, suspiciunea de a fi omul SRI. Campania are drept punct de plecare o realitate asupra careia s-a aplecat in ultimul an presa independenta: Amestecul anticonstitutional al Serviciilor secrete in viata noastra social-politica.


Ma numar printre jurnalistii care au dus si duc o campanie consecventa impotriva amestecului anticonstitutional al Serviciilor in viata noastra social-politica. De pe aceasta pozitie, imi permit sa observ ca actuala campanie dusa impotriva a ceea ce se numeste plasarea de catre SRI a unor oameni in Guvern tradeaza multe hibe. Asa cum se desfasoara ea, campania risca sa treaca drept o mare manipulare din partea Serviciilor pentru a abate atentia de la adevaratele masuri care trebuie luate pentru a elimina implicarea Sistemului in viata noastra social-politica. De remarcat mai intii ca prin Servicii secrete campania prezenta intelege doar SRI. Pe teritoriu national isi desfasoara activitatea si SIE, chiar daca misiunea acestui Serviciu vizeaza doar informatiile exerne. A limita suspiciunile la SRI, excluzind SIE, inseamna, pe de o parte, a face jocul SIE, pe de alta, a deforma obictivele campaniei.


Oricit ar parea de ciudat, in materie de ofiteri acoperiti, de agenti de influenta, de oameni plasati in politica, in presa, in lumea afacerilor, SIE bate la scor SRI. Sint multe explicatii ale acestei realitati: De la faptul ca SIE e un Serviciu roman in afara atentiei vigilente a opiniei publice pina la faptul ca SIE poate oferi financiar mult mai multe avantaje decit SRI prin finantarile cu cintec din strainatate. Sigur e ca, asa cum s-a vazut din afacerea Cumintenia pamintului, SIE a avut un cuvint greu de spus in activitatea Guvernului Dacian Ciolos. Pe linga SRI si SIE, actioneaza pe teritoriul national alte doua Servicii – DIPI si DIA. Cine ne garanteaza, de exemplu, ca Serviciul secret al Armatei nu vrea sa-si plaseze si el oameni in Guvern? A limita suspiciunile la SRI inseamna, iata, din start, a face ineficienta campania.


In privinta SRI, ce dovada e ca un anume propus ar fi omul SRI? Din lectura interventiilor lui Traian Basescu si ale Grupului Antena 3, se intelege ca om al SRI e cel care a absolvit nu stiu ce curs la Academia SRI. Fireste, sint multi politicieni care au urmat cursurile postuniversitare ale Academiei SRI. Inseamna ca ei sunt ofiteri acoperiti sau agenti de influenta ai SRI? A raspunde Da e ca si cum ai jura ca Absolventii Academiei Stefan Gheorghiu de pe vremuri erau automat soldati credinciosi ai Partidului Comunist Roman Oricit ar parea de ciudat, cursurile postuniversitare de la Stefan Gheorghiu alcatuiau o scoala de comunism liberal, anti-ceausist si nu de comunism dogmatic.


A sustine ca Operatiunea SRI de plasare a unor oameni in Guvern inseamna batalia pentru prezenta in noul Guvern a unor persoane care au trecute in CV-ul public absolvirea cursului postuniversitar inseamna a-i crede pe cei de la SRI niste idioti militarizati. Adevaratii oameni ai unui Serviciu secret sunt cei care nu lasa o clipa in chip oficial impresia ca ar fi oamenii Serviciului respectiv. Tare ma tem, din acest punct de vedere ca prin reducerea suspiciunilor de oameni ai SRI la cei care au o legatura publica, stiuta de toata lumea cu SRI se face jocul SRI: Cel de a abate atentia de la adevaratii oameni ai sai din noul Guvern.


Din lista noului Guvern lipsesc numele celor care au in CV absolvirea Academiei SRI. Inseamna asta, oare, ca Serviciile nu si-au plasat oamenii in noul Guvern?


Judecind dupa Campania declansata impotriva listei de Divizia Presa a Binomului, in frunte cu Unitatea de elita Hotnews, pare ca de data asta Serviciile au esuat in tentativa de a-si plasa oamenii in Guvern. Stiind insa ca Serviciile sunt mult mai destepte decit par, sunt convins ca tocmai campania dusa de Divizia Presa e semnul ca printre ministri au fost plasati si acoperiti cu adevarat ai Binomului. Nu de alta, dar ce alta formula mai buna e de acoperi acoperirea decit de a fi revoltat de lista noului Guvern?!", a scris jurnalistul pe blog-ul sau.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005054 (s)