News Flash:

Copil de 9 ani, atacat de un urs in Harghita

7 Mai 2018
970 Vizualizari | 0 Comentarii
urs brun

Un copil de 9 ani a fost internat, duminica seara, la Spitalul din Odorheiu Secuiesc, dupa ce a fost atacat si muscat de un urs, in timp ce se intorcea cu vacile de la pascut, fiind salvat de tatal sau si de cainii care aparau cireada, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca incidentul s-a intamplat in satul Calugareni, comuna Martinis, baiatul fiind dus la spital de catre primarul comunei.

”Era cu vacile, alaturi de tatal sau. Deodata ursul a atacat copilul, iar apoi primarul l-a dus la urgente, la spital, la Odorheiu. Ei se duceau acasa cu vacile (...) Tatal si cu cainii au reusit sa alunge ursul”, a spus Borboly Csaba.

De asemenea, el a precizat ca acesta este al doilea atac petrecut duminica in judetul Harghita, dupa ce in localitatea Carta un urs a omorat un vitel in curtea unui fermier.
”Ce se intampla in Harghita nu e ok, avem cei mai multi ursi din Romania, aproape 1.500, cam cati are Finlanda, o tara mare cu paduri intinse. Trebuie sa fie luate masuri”, a mai spus Borboly Csaba.

Medicii Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului din Odorheiu Secuiesc au spus ca baiatul de 9 ani a scapat cu rani minori, iar potrivit acestora ursul l-a muscat de umar, cot si genunchi, iar plagile au maxim un centimetru. Urma dintilor este vizibila, potrivit acestora.

Copilul a ramas internat pentru supraveghere, la sectia de boli infectioase, iar in cursul zilei de luni se vor lua masuri pentru prevenirea posibilelor infectii, potrivit cadrelor medicale.


muscat urs
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006281 (s)