News Flash:

Raed Arafat o acuza pe Olivia Steer de dezinformare si manipulare in cazul informatiilor despre vaccinul rujeolei

7 Mai 2018
1061 Vizualizari | 0 Comentarii
olivia steer

Raed Arafat, Secretar de stat in ministerul de Interne, considera ca noua teorie lansata in spatiul public de Olivia Steer, privitoare la inexistenta unui virus al rujeolei, este o dezinformare ce poate costa vieti.

Ce a scris Olivia Steer pe pagina sa de Facebook

"Dupa aproape cinci ani de lupta grea provaccinista, prin eforturile comune ale tuturor ministrilor Sanatatii, premierilor, medicilor cu state vechi de plata la producatorii de medicamente, blogggeri-ilor cumparati pe 5 lei, mass-media, pe 10 lei, cat si trollilor ce se gudura la o bere si un mic, rata vaccinarii impotriva rujeolei a ajuns sub 45%, la nivel de tara!

E vorba de acea boala ce se credea ca ar fi provocata de un virus, dar a carui existenta nu a putut fi dovedita de niciun cercetator / biolog / virusolog / imunolog, in ciuda premiului de 100.000 euro pus in joc, de un biolog neamt. Drept pentru care, in lipsa oricaror probe stiintifice, Curtea Suprema din Germania a decretat ca 'rujeola nu exista', iar ca vaccinarea s-a facut din 'motive sinistre'", a scris, Olivia Steer, la mijlocul acestei saptamani.

Ce s-a petrecut, de fapt, la Curtea Suprema din Germania

Postarea Oliviei Steer a fost preluata pe nemestecate de mai multe publicatii, distribuindu-se rapid in mediul online.

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a simtit necesar sa ofere explicatii despre cazul la care face referire Steer, facand totodata un apel catre populatie pentru a se informa din surse credibile pentru a lua decizii pe baza unor informatii eronate.

"Revenim la afirmatiile iresponsabile impotriva vaccinarii copiiilor impotriva rujeolei. Va rog sa va informati direct din surse credibile si sa nu va lasati indusi in eroare, intrucat cazul respectiv este celebru, iar decizia Curtii Supreme Germane nu se refera la existenta sau nu a virusului, ci la un pariu pus de un antivaccinist, care a promis 100.000 de euro celui care ii va prezenta un singur articol stiintific care sa contina dovezi asupra existentei virsului rujeolei.

Este cazul Bardens vs. Lanka, prin care Bardens a solicitat plata sumei, intrucat el inaintase sase articole stiintifice care probeaza existenta virusului rujeolei! Prima instanta a dat dreptate lui Bardens si a cerut executarea platii sumei de 100.000 euro, Lanka contestand decizia la o curte superioara.

Curtea Suprema a stabilit ca Lanka sa nu mai plateasca  pariul, pentru ca era dreptul lui sa decida daca probele inaintate de Bardens sunt satisfacatoare exigentelor sale, insa instanta suprema germana nu a stabilit, nici nu avea competentele necesare, ca virusul nu ar exista.

Mai mult in cadrul procesului s-au folosit mai argumentat faptul ca Bardens a prezentat sase articole, care prezentau in mod coroborat probele necesare dovedirii existentei virusului rujeolei, iar Lanka a explicat ca solicitarea sa viza doar un singur articol, care sa contina toate dovezile, acesta fiind un joc de cuvinte cu dublu inteles in limba germana", a explicat Raed Arafat, pe pagina sa de Facebook, punand la dispozitia cititorilor mai multe linkuri de unde se pot afla mai multe informatii despre acest subiect.

Raed Arafat spune ca astfel de manipulari ale faptelor pot influenta oamenii sa nu-si vaccineze copiii.

"Din pacate o astfel de manipulare si dezinformare poate costa vieti inocente, inducand parintii in eroare. Vedem cum mor copii nevaccinati cand remediul exista si nu-l administram. Problema nu este numai in Romania, ci in mai multe tari care au luat deja masuri dure ca sa previna decesele.

Nu sunt fan al producatorilor de medicamente, insa nici nu putem nega ca unele medicamente sunt vitale cand sunt folosite corect si la momentul potrivit pentru motivul potrivit. Vaccinarea a salvat sute de mii, daca nu chiar milioane, de vieti incepand cu secolul trecut, aceasta a facut posibila prevenirea unor boli extrem de grave precum poliomielita, ale carei efecte le vedem inca la persoanele care au suferit de aceasta boala cumplia in copilarie. Acum. in anul 2018, se incearca sa se convinga parintii ca vaccinarea nu este necesara, ca este periculoasa si ca virusul rujeolei nu exista. (...)

Nu mai ascultati povestile personale, care sunt construite pe cazuri medicale care nu au de a face cu efectul vaccinarii. Da, vaccinul poate avea efecte adverse, ca orice medicament, insa efectele adverse nu includ autismul si altele, vehiculate de persoane necunoscatoare, chiar daca ele sunt cu bune intentii, uneori. Ganditi-va ce faceti daca refuzati vaccinarea si copilul d-voastra cade victima unei boli pe care puteati sa o preveniti foarte usor prin vaccinare!

Stiu ca iar or sa intre toti antivaccinistii sa ne spuna ca nu avem dreptate si ca nu este asa cum zicem, insa datoria unui medic este sa avertizeze si sa explice, iar obligatia d-voastra este sa va informati corect inainte de a lua o decizie care sa va coste viata copilului dumneavoastra!", a conchis Raed Arafat.


raed arafat olivia steer
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004939 (s)