News Flash:

Control judiciar pentru primarul din Prunisor si alti sase suspecti in dosarul de evaziune

5 Iunie 2014
1230 Vizualizari | 0 Comentarii
Primarul comunei mehedintene Prunisor, Nandi Covlea, si alte sase persoane, retinute, marti seara, de procurorii DIICOT in urma perchezitiilor din Mehedinti, Gorj si Timis in cazul de evaziune fiscala cu prejudiciu de 6 milioane de lei, au fost eliberate, urmand sa fie cercetate sub control judiciar.
Cei sapte au fost prezentati, miercuri seara, Tribunalului Mehedinti cu propunerea de arestare preventiva pentru acuzatii de evaziune fiscala si spalare de bani, transmite corespondentul MEDIAFAX.
In urma audierilor, judecatorii au decis ca atat primarul comunei Prunisor, Nnadi Covlea, cat si ceilalti sase suspecti, intre care mai multi romi din Strehaia, sa fie eliberati sub control judiciar.
La iesirea din sala de judecata, primarul social-democrat din Prunisor, Nandi Covlea, a declarat ca decizia este una "corecta".
"Este o decizie corecta, v-am spus ca am incredere in justitie, si-au facut datoria si suntem liberi", a spus Nandi Covlea.
Surse din randul anchetatorilor au aratat ca din prejudiciul total de sase milioane de lei stabilit in dosarul in care marti s-au desfasurat 22 de perchezitii in Mehedinti, Timis si Gorj, aproximativ 2,5 milioane de lei ar fi fost retinuti exclusiv in sarcina primarului din Prunisor.
"Daca spun politistii trebuie sa fie si adevarat? E important ce spune instanta in urma analizei dosarelor", a declarart Covlea in legatura cu prejudiciul.
Un numar de 22 de persoane suspectate ca fac parte dintr-o grupare de evaziune fiscala care a produs un prejudiciu de sase milioane de lei au fost ridicate de anchetatori in urma perchezitiilor din Mehedinti, Gorj si Timis, printre cei dusi la audieri fiind si primarul comunei Prunisor, Nandi Covlea, si sotia acestuia.
In urma audierilor, procurorul DIICOT a dispus retinerea pe baza de ordonanta a primarului comunei Prunisor, Nandi Covlea, si a altor sase persoane.
Primarul a fost ridicat de la locuinta sa de catre politisti si intrebat de jurnalisti daca are vreo implicare in dosarul de evaziune fiscala in care sunt cercetati si mai multi romi din Strehaia, Covlea a spus ca procurorii urmeaza sa stabileasca daca este vinovat.
Ulterior, politistii de la Serviciul de Combaterea Criminalitatii Organizate Mehedinti au descins si la sediul firmei de constructii si transporturi LORI COM SRL, administrata de Elena Covlea, sotia primarului, aceasta fiind si ea dusa la audieri.
Nandi Covlea este la al treilea mandat de primar in comuna Prunisor si ocupa functia de vicepresedinte al PSD Mehedinti. Acesta detine in localitatea Prunisor un domeniu impresionant - o vila cu 11 camere, mai multe piscine, surse apropiate spunand ca in interior se afla chiar o capela de rugaciuni. De-a lungul timpului, Covlea a avut doua restaurante in Drobeta Turnu Severin, pe care ulterior le-a vandut, dar si un motel situat pe DN6, in apropiere de Prunisor.
Principala sursa de venit a familiei este firma de constructii LORI COM, SRL, administrata Elena Covlea, care de-a lungul anilor a derulat mai multe contracte pe bani publici, multe dintre ele cu alte primarii din judet.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, in acest dosar au fost facute, marti dimineata, 22 de perchezitii domiciliare in Mehedinti, Timis si Gorj, vizand destructurarea unei grupari infractionale organizate specializata in infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani.
"Exista suspiciunea ca liderii gruparii au identificat agenti economici interesati sa-si diminueze ilegal baza impozabila prin inregistrarea in documentele contabile a unor operatiuni comerciale nereale, dupa care, prin firmele controlate de catre ei prin interpusi, au emis facturi aferente operatiunilor fictive derulate cu societatile comerciale respective", spuneau procurorii DIICOT.
Conform acestora, grupul infractional organizat a furnizat facturi fiscale in schimbul unor comisioane cuprinse intre 3 - 10% din valoarea inscrisa pe acestea, iar contravaloarea lor era achitata in principal prin transferuri bancare in conturile firmelor emitente, dar si cu chitante de plata in numerar. Ulterior, dupa retragerea in numerar a sumelor respective si dupa retinerea comisioanelor stabilite, liderii gruparii inapoiau banii partenerilor de afaceri care ii reintroduceau in patrimoniul firmelor detinute.
In cursul anilor 2009 - 2013, firmele controlate de liderii gruparii au efectuat livrari nereale de marfuri catre mai multe firme, care in acest mod si-au redus artificial profiturile prin diminuarea masei impozabile, prejudiciind totodata bugetul statului cu suma de peste 6.000.000 de lei, constand in TVA si impozit pe profit deduse in mod nelegal. Mediafax.ro

tribunalului mehedinti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006091 (s)