News Flash:

Coada uriașă pentru plata impozitelor în pandemie de coronavirus, la Timișoara

11 Ianuarie 2021
766 Vizualizari | 0 Comentarii

Timișorenii s-au înghesuit încă de la primele ore ale dimineții să-și plătească dările locale în prima zi de încasare la Direcția Fiscală. S-au așezat la coadă în special bătrânii, obișnuiți să scape repede de datoria pe care o au la bugetul local. Autoritățile fac apel la ei să nu se grăbească și să încerce să plătească online.

Funcționarii Direcției Fiscale din cadrul Primăriei Timișoara s-au întors luni la casierii pentru a încasa impozitele locale. Doar două din șase casierii funcționează, pentru că se lucrează în trei schimburi, în condiții de pandemie. Pentru a respecta restricțiile impuse de autorități, mai ales distanțarea fizică, în clădire nu pot intra foarte mulți oameni.

„Avem două casierii din șase, noi lucrăm pe trei schimburi. Am format celule, astfel încât dacă se îmbolnăvește cineva să nu avem probleme. Intră câte patru oameni, doi pe casierii și doi în așteptare și câte doi pe consiliere și registratură. Ne-ar fi plăcut să îi putem servi ca în anii trecuți, dar nu putem”, ne-a declarat Adrian Bodo, directorul Direcției Fiscale Timișoara.

Rămâne valabilă regula pentru cei care își plătesc impozitele integral până în 31 martie 2021, care vor beneficia de o bonificație de 10%. De anul acesta, beneficiază de scutire și persoanele juridice, iar timișorenii care își reabilitează clădirile istorice din fonduri proprii sunt scutiți de impozit timp de cinci ani, au decis consilierii locali la finalul anului trecut.

Este încurajată plata online

Taxele și impozitele locale se pot plăti și online, la poștă sau pe ghișeul.ro ori printr-o aplicație de mobil numită PIT. Reprezentanții Direcției Fiscale spun că tot mai mulți timișoreni vor să-și facă un cont de utilizator pentru plata online și fac apel la contribuabili să nu se înghesuie în primele zile la coadă și să opteze pentru plata online.

„Am primit foarte multe cereri pentru obținerea utilizatorului și parolei pentru acces la platforma online, inclusiv la 2-3 noaptea. Deci tot mai multă lume se va îndrepta către plata online, ceea ce este foarte bine”, ne-a mai spus Bodo.

Pentru a-și putea plăti impozitele pe apartamente, clădiri, autoturisme sau terenuri direct pe platforma Direcției Fiscale, timișorenii trebuie să își creeze un cont. Pentru a obține un ID (user și parolă – n.r.) trebuie doar să completeze un formular, să-l scaneze sau să-i facă o fotografie și să-l trimită pe office•dfmt.ro, împreună cu o fotografie sau o copie scanată a cărții de identitate. Vor primi un e-mail înapoi și se vor putea autentifica în sistem.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004544 (s)