News Flash:

Ursula von der Leyen, invitata de Dominic Fritz la Timisoara

8 Ianuarie 2021
444 Vizualizari | 0 Comentarii

Primarul Dominic Fritz a anuntat ca a invitat-o in 2023 la Timisoara pe presedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen ca sa cunoasca orasul ce va deveni capitala culturala. Edilul spune ca aceasta a acceptat invitatia si a dat asigurari ca va sprijini orasul.
Totodata, primarul a spus ca sefa CE a dorit sa afle noutati despre procesul de vaccinare in Timisoara.

„Am avut în această după-amiază (joi, n.r.) o discuție telefonică cu doamna Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.
M-a felicitat pentru funcția de primar, iar eu i-am povestit despre Timișoara, cum m-a cucerit acest oraș vechi și multicultural și de ce a meritat să i se acorde titlul de Capitală Culturală a Europei. Am invitat-o să cunoască Timișoara în 2023 și se pare că am fost foarte convingător. A acceptat imediat și bucuroasă invitația. Nu am ocolit dificultățile pe care le întâmpinăm în acest proiect și m-a asigurat de tot sprijinul ei pentru ca anul 2023 să fie unul de strălucire pentru oraș și pentru România.
O să prezint la sfârșitul lunii o propunere pentru cum să ieșim din amorțeală actuală.
Dar prima întrebare a fost despre procesul de vaccinare: cum merge campania la Timișoara și în România? I-am povestit despre proiectul Oxigen și despre soluțiile pe care le-am găsit împreună cu corpul medical, societatea civilă și mediul privat pentru a asigura un cât mai bun tratament celor care suferă de COVID-19. Și am aflat că Uniunea Europeană lucrează să ne trimită cât de multe vaccinuri avem nevoie, doar să avem noi capacitatea administrativă pentru a vaccina și oameni determinați să-și reia viața, în condiții de normalitate (revin mâine cu mai multe informații despre campania de vaccinare în Timișoara).
Am găsit în această conversație interes și deschidere pentru Timișoara. Avem un partener direct și solid în doamna von der Leyen și în Comisia Europeană„, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005019 (s)