News Flash:

Ciolos despre Bradet: Ministrul Agriculturii nu ar fi trebuit sa comunice daca nu avea toate datele

4 Martie 2016
1092 Vizualizari | 0 Comentarii
ciolos
Premierul Dacian Ciolos declara ca ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, nu ar fi trebuit sa comunice numele firmei Bradet in scandalul copiilor imbolnaviti in Arges daca nu avea toate elementele, reprosandu-i ca "in acest caz a comunicat prea repede".
Intrebat, vineri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa sustinuta la Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice si Moleculare, daca a discutat cu ministrul Agriculturii in urma declaratiilor legate de firma Bradet si daca nu intentioneaza sa il demita, Dacian Ciolos a raspuns ca deciziile pe care le ia le pregateste inainte, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Deciziile nu le iau in acest fel atunci cand le iau, ci le pregatesc. Nu vreau sa comentez prea mult aceste lucruri pentru ca, inca, nu stiu sa existe o legatura dovedita intre E.coli, susa care a fost gasita la copiii imbolnaviti si acea susa care a fost gasita si in proba de branza de la acea intreprindere. Am inteles de la ministrul Sanatatii ca se va face o analiza genetica pentru a se vedea daca exista o legatura directa intre branza respectiva si imbolnaviri. Probabil ca ministrul (Agriculturii – n.r.) nu ar fi trebuit sa comunice daca nu avea toate elementele, i-am spus ca nu ar fi fost cazul sa comunice dansul. Ministrul Agriculturii a comunicat prea repede pe lucruri pe care ar fi trebuit sa comunice ANSVSA, care e cea mai indreptatita”, a afirmat Ciolos.
Potrivit acestuia, Achim Irimescu i-a transmis ca a existat o presiune pe el din partea presei sa spuna si sa nu tina ascunse informatiile pe care le are.
"Dansul a considerat ca, avand informatiile pe care le are, trebuia sa le spuna public pentru a evita alte probleme care puteau sa apara. Dar dupa ce le-a spus, a aparut acea exacerbare si peste tot s-a vorbit de acea companie. (...) Cred ca noi autoritatile si presa trebuie sa avem in vedere faptul ca e vorba de afacerile oamenilor, de investitii, nu doar financiare, ci chiar a unei parti din viata pentru unii oameni, care pot fi distruse in cateva minute sau ore doar printr-o comunicare proasta care poate sa vina si de o parte si de alta”, a mai spus Dacian Ciolos.
Premierul a adaugat ca este nevoie de cumpatare si echilibru, ceea ce intereseaza cel mai mult fiind sanatatea oamenilor, mentionand ca ar fi bine sa se incerce evitarea distrugerii unor sectoare prin modul cum se face comunicarea.
Ministrul Agriculturii declara, marti, ca bacteria E. Coli O26, care a fost cauza imbolnavirii bebelusilor din Arges, a fost descoperita in produse lactate ale firmei "Lactate Bradet" din Curtea de Arges. Ulterior, Achim Irimescu a afirmat ca dovada legaturii dintre branza cu E.Coli de la "Lactate Bradet" si cazurile bebelusilor din Arges imbolnaviti nu exista, Ministerul Sanatatii avand datoria sa finalizeze ancheta, el apreciind insa ca, prin indicarea producatorului, poate a salvat alte vieti.
Mediafax.ro 

achim irimescu bradet
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005862 (s)