News Flash:

Cine va fi scutit de utilizarea cardului de sanatate

27 August 2015
1185 Vizualizari | 0 Comentarii
card sanatate
Persoanele arestate prevenitv sau care executa o pedeapsa privativa de libertate, dar si cei internati in spitalele de maxima siguranta sunt scutiti de utilizarea cardului de sanatate, a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, directorul general al CNAS, Radu Tibichi.
"Potrivit legii, sunt scutite de utilizarea cardului, persoanele private de libertate, dar si cele in arest preventiv, cat si toti cei internati in spitalele de maxima siguranta. Toti cei din aceasta categorie pot avea card de sanatate, daca le-a fost emis, dar sunt exceptati de la utilizarea sa", a spus Tibichi.
Totodata, pentru persoanele cu afectiuni psihice pentru care a fost numit un reprezentat legal de autoritatea competenta, se utilizeaza cardul acestuia din urma, a adaugat directorul general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).
"Sigur ca acest pacient asigurat are card, dar nu foloseste cardul propriu, ci pe al reprezentantului legal", a mai spus Tibichi.
Totodata, el a precizat ca persoanele carora nu le-a fost emis card vor primi servicii medicale, dupa ce medicul va vedea in sistem ca le-a fost eliberat documentul, fara a avea nevoie de adeverinta de la casa de asigurari de sanatate de care apartin.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1100 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004622 (s)