News Flash:

Sanitas: "Nu am negociat cu Guvernul legalizarea platilor de la pacienti"

25 August 2015
1113 Vizualizari | 0 Comentarii
operatie trombectomie mecanica
Federatia Sanitas arata intr-un comunicat ca a negociat cu Guvernul doar cresteri salariale si facilitati pentru personalul din sistemul de sanatate, in timp ce demersul Guvernului de a legaliza platile de la pacienti ca urmare a deciziei ICCJ a venit in urma presiunii medicilor.
Federatia Sanitas precizeaza ca negociaza cu Ministerul Sanatatii majorari salariale pentru intreg personalul din sistemul sanitar inca din toamna anului trecut, iar in prezent a fost agreat pentru aceste majorari termenul de 1 octombrie.
Cresterea salariilor va fi facuta din banii economisiti in sistem, prin introducerea cardului de sanatate si reducerea pretului la medicamente, precizeaza Sanitas.
"Sanitas a negociat doar cresteri salariale si facilitati pentru personalul din sistemul de sanatate, asistenta sociala si medico-sociala. Nimic mai mult. Masurile intreprinse de Guvern pentru protejarea medicilor (ca urmare a deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie) au fost consecintele presiunii venite din partea acestei categorii profesionale si nu s-a regasit nicio clipa in lista de revendicari a Federatiei Sanitas, nici in strategia noastra, noi doar am explicat ceea ce s-a discutat", arata federatia sindicala.
Premierul Victor Ponta a anuntat, pe 18 august, majorarea cu 25 la suta a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.
El a precizat ca, pentru sedinta de Guvern din 26 august, vor fi pregatite atat OUG privind majorarea salariilor angajatilor din sistemul sanitar, cat si un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006212 (s)