News Flash:

Cinci nopti de opera in aer liber la Castelul Corvinilor si la poalele Cetatii Deva

13 Iulie 2016
1610 Vizualizari | 0 Comentarii
Castelul Corvinilor din Hunedoara
O noua editie a Festivalului de opera in aer liber 'Opera Nights' va avea loc, in perioada 12-17 iulie, pe scenele amplasate la Castelul Corvinilor din Hunedoara si in curtea interioara a Colegiului 'Decebal' din Deva, in apropierea Dealului Cetatii, repertoriul pregatit pentru acest an cuprinzand titluri foarte cunoscute ale genului. 
Peste 170 de artisti vor urca pe cele doua scene in cele cinci zile de spectacole, directorul festivalului, Alexandru Gruian, alaturi de soprana Daniela Vladescu, directoarea artistica a Opera Nights, reusind sa aduca laolalta un ansamblu impresionant de solisti si orchestre. 
Astfel, spectatorii ii vor putea vedea, printre altii, pe Stefan Ignat, Diana Tugui, Razvan Sararu, Robert Nagy, Neivi Martinez, sub baghetele unor maestri cunoscuti la nivel national si international - Tiberiu Soare, Gheorghe Stanciu, Radu Ciorei si Koichi Inoue. 
'Va fi un regal de opera. Vor cele mai bine cotate opere, in versiunile clasice, cu artisti foarte bine cunoscuti melomanilor. Sunt cei mai buni solisti de opera ai Romaniei in anul 2015, asa cum au fost ei nominalizati la gala operelor nationale', a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul festivalului, Alexandru Gruian. 
Festivalul se va deschide marti seara la Castelul Corvinilor cu opera 'Rigoletto', de Giuseppe Verdi, si va continua miercuri, la Deva, cu cantata 'Carmina Burana', de Carl Orff. 
'Carmina Burana are mai multe elemente de noutate. Am dorit sa avem un cor foarte puternic si atunci, pe langa corul de la Teatrul National de Opera si Balet 'Oleg Danovski' din Constanta, am apelat si la corul Filarmonicii de stat 'Transilvania' din Cluj Napoca, de unde vor veni 40 de coristi. O punere in scena profesionala a cantatei presupune si prezenta unor coruri de copii. De aceea, doua colegii din Deva, de la Liceul de arte si colegiul Decebal, au facut repetitii cu copiii, in asa fel incat corurile reunite vor avea 120 de persoane', a explicat Alexandru Gruian. 
Festivalul va continua pe 14 iulie cu opera 'Madama Buterfly', de Puccini, care se va juca la Castelul Corvinilor din Hunedoara. 
Seara de 15 iulie este dedicata Balului Operei, care propune anul acesta, pentru prima data, o tema 'Anii 20'. Sala Dietei de la Castelul Corvinilor va fi animata de catre orchestra Teatrului National de Opera si Balet 'Oleg Danovski' Constanta, Ansamblul Charleston "Dansandra" Deva si grupul vocal '3 o'clock' din Cluj Napoca. 
"Opera Nights" va continua pe 16 iulie la Deva cu opera 'Boema', de Puccini, si se va incheia in decorul castelului din Hunedoara pe 17 iulie, cu 'Nunta lui Figaro', de Mozart. 
'Avand in vedere ca festivalul se desfasoara exclusiv in aer liber, organizatorii isi asuma riscul unor conditii meteorologice nefavorabile. Astfel, in cazul in care spectacolul nu poate incepe nici la jumatate de ora dupa ora programata, spectatorii vor primi inapoi contravaloarea biletelor. Daca cel putin un act al spectacolului s-a desfasurat inainte de o eventuala ploaie, spectacolul va fi considerat 'consumat'. Cu toate acestea, insa, organizatorii spera ca vremea sa nu fie un impediment la festival', se arata intr-un comunicat al echipei de organizare a festivalului. 
Festivalul Opera Nights este sustinut de artistii Teatrului National de Opera si Balet 'Oleg Danovski' Constanta si se bucura de sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara si al primariilor din Deva si Hunedoara. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1424 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006426 (s)