News Flash:

Centru de vaccinare drive-thru la Timișoara, probabil după Paște

29 Aprilie 2021
749 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin

La Deva, Cluj, Arad și în București s-a putut, la Timișoara încă nu. Autoritățile nu au ales locul în care va fi amenajat un centru de vaccinare drive-thru, unde oamenii vor putea fi imunizați direct în mașină. Sunt luate în calcul două locații, parcarea de lângă stadion și o parcare de la un mall.

Primul centru de vaccinare din mașină s-a deschis la sfârșitul săptămânii trecute, în Deva. Oamenii au stat la coadă cu orele ca să fie vaccinați fără să fie nevoiți să coboare din autoturisme. La Cluj-Napoca, în primele două zile s-au vaccinat peste 1.000 de oameni, iar de joi, 29 aprilie, un asemenea centru a fost deschis și în Piața Constituției din București. Și la Arad oamenii se pot vaccina din mașină de miercuri.

La Timișoara se discută cam de o săptămână pentru deschiderea unui centru de vaccinare drive-thru, dar nu s-a ales încă locația. Potrivit surselor Tion, sunt luate în calcul două spații: parcarea de lângă Stadionul „Dan Păltinișanu” și o parcare de la un mall. Despre parcarea de lângă stadion a vorbit și prefectul de Timiș, într-o conferință de presă, precizând că „urmează să analizeze și Primăria Timișoara”.

Reprezentanții municipalității par că nu au reușit să ia o decizie privind locul unde să se facă amenajările.

„Sunt în discuție mai multe locații și o decizie se va lua în zilele următoare. Trebuie să rezolvăm și problema de personal și cea de amenajare”, ne-au declarat oficialii PMT.

Prin comparație, Maratonul Vaccinării, organizat de Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu” condusă de medicul Dorel Săndesc, în care au fost implicați peste 500 de voluntari, cadre medicale de la toate spitalele din Timișoara și studenți la medicină, a fost organizat cam în două săptămâni.

Potrivit autorităților, primul centru de vaccinare drive-thru din Timișoara va fi deschis probabil după sărbătorile pascale. Sursele noastre spun că reprezentanții primăriei se întâlnesc chiar joi să pună la punct principalele detalii.

În județul Timiș funcționează 34 de centre de vaccinare, cu 94 de fluxuri. DSP Timiș a anunțat, miercuri, că în toate centrele cu Moderna se pot face vaccinări doar cu buletinul, în fiecare zi după ora 14. Din Timișoara pleacă, zilnic, și echipe mobile care îi imunizează pe doritorii din mediul rural.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005275 (s)